Dünya Atatürk'e büyük saygısızlık

Atatürk'e büyük saygısızlık

Paylaş
Atatürk'e büyük saygısızlık

Atatürk'ün para üzerindeki fotoğrafıyla, bikinili genç kızların fotoğrafının birleştirilmesi, gurbetçileri ayağa kaldırdı

Hollanda’nın en büyük turizm şirketinin yeni başlattığı reklam kampanyasında kullandığı afişlerde, Atatürk’ün para üzerindeki fotoğrafıyla, bikinili genç kızların fotoğrafının birleştirilmesi, gurbetçileri ayağa kaldırdı

Haberin Devamı

Hollanda’da 15 bin kişinin çalıştığı Dirk van den Broek grubu dahilinde seyahat sektöründe hizmet veren D-Reizen şirketinin reklam afişlerinde Türkiye’nin de dahil olduğu ülkelerin banknotları bu ülkelerde tatil yapan kişilerin fotoğraflarında surat olarak kullanılıyor. Atatürk’ün banknot üzerindeki fotoğrafı bir genç erkek ile bikinili bir genç kızın fotoğrafı üzerinde kullanıldı.

HER YERE ASTILAR

Afişte, Türkiye bölümünde de Atatürk’ün suratı, bikinili bir genç kızın üzerinde yer alıyor. Hollanda’da yaşayan Türkler, afişi billboard’larda, otobüs duraklarında ve televizyon reklamlarında görünce büyük tepki gösterdi. Şirketin tepki yaratan reklam kampanyasının kaldırılması için internette düzenlenen kampanyada şu ifadeler kullanılıyor: “Utrecht kentinde otobüs durağında beklerken, D-Reizen seyahat şirketinin yapmış olduğu reklam çok gücümüze gitti. Çeşitli ülkelerin parasının üstünde yer alan şahsın altına turistin bir bedenini eklemişler. Güya hatıralık resim olsun diye. Resimde Türk liderinin üstünde bulunan Atatürk’ün resmi altında yarı çıplak bir kadının resmi var, aşağı tarafta da bir esmer adamın bedeni.

Haberin Devamı

Bu bizim değerimizi aşmakta ve düpedüz saygısızlıktır. Tepkimizi göstermeliyiz. Reklam dediğin başkalarını rencide etmemeli. Bu konu hakkında hukuk okuyan arkadaşlarımızı harekete çağırıyorum. Bu yanlışı düzeltmek için ne yapabiliriz, bize bilgi verirlerse memnuz oluruz.”

VE KALDIRILIYOR...

Konu hakkında Hürriyet gazetesinin görüştüğü D-Reizen’in Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdürü Ton Vendrig, “İnanın herhangi bir art niyetle bunu yapmadık. Normalde bu reklam afişleri ocak ayının sonuna kadar asılı kalacaktı. Gelen tepkiler üzerine afişleri kaldırma kararı aldık. En geç üç gün içerisinde bu afişler kaldırılacaktır” diyerek tüm Türklerden özür diledi.

(Milliyet - Hürriyet)