Siyaset 'Atatürk'ün başını mızrağa takıp sokaklarda gezdirecekler'
Paylaş
'Atatürk'ün başını mızrağa takıp sokaklarda gezdirecekler'

'Atatürk'ün başını mızrağa takıp sokaklarda gezdirecekler'

Parti kapatmanın TBMM iznine bağlanması, Anayasa Mahkemesi ve HSYK’nın yapısında değişiklik gibi radikal ve tarihi düzenlemeler içeren Anayasa değişikliği teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu’nda 43 saat süren zorlu bir matatondan sonra küçük değişiklikler yapılarak kabul edildi. Zaman zaman esprilerin yapıldığı ve kavgaların çıktığı görüşmelerin son saatlerine damgasını vuran isim ise Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç oldu.

Haberin Devamı

KIZDIRAN SÖZLER

Yurtdışındaki bir toplantıda “AK Parti’nin laik cumhuriyetin kafasını kesip kılıcın ucuna takarak sokaklarda dolaştırdığını” söylediğini anımsatan Kamer Genç, “AKP, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kafasını kesti. Eğer Anayasa değişikliği referanduma gider ve kabul edilirse, Anıtkabir’de yatan Atatürk’ün mumyasının da başını kesecek, mızrağa takacak sokaklarda dolaştıracak” diye konuştu.

‘KUBİLAY OLAYI GİBİ’

AK Parti’liler, Kamer Genç’e, “Sen kimsin, haddini bil” diye tepki gösterdi. CHP’liler, “Kubilay olayında olduğu gibi” dedi. Komisyon Başkanı AK Parti’li Burhan Kuzu “Deli saçması” derken, AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı “Sözünüzü geri alın. Çok ayıp” diye bağırdı.

Haberin Devamı

DEĞİŞİKLİK VAR

Teklifte dünkü görüşmelerde yapılan bazı değişiklikler şöyle:  Anayasa Mahkemesi’ne YÖK kontenjanından seçilecek 3 üyeden en az 2’si hukukçu olacak ve YÖK Genel Kurulu belirleyecek.  HSYK’nın asil üye sayısı 21’den 22’ye, yedek üye sayısı 10’dan 12’ye çıkarıldı.  HSYK’ya, “kadro dağıtma” yetkisi geri verildi.