Gündem Atatürk'ün gölgesinde techir eylemi

Atatürk'ün gölgesinde techir eylemi

Paylaş
Atatürk'ün gölgesinde techir eylemi

Haydarpaşa Garı'nda aynı günde yapılan iki farklı protesto eyleminde gerginlik yaşandı

İnsan Hakları Derneği üyesi bir grup, 24 Nisan 1915’te meydana geldiği iddia edilen olayları protesto etmek için İstanbul Haydarpaşa Garı’nda oturma eylemi yaptı.

Göstericiler 1915’te gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamadığı öne sürülen 220 Ermeni aydının fotoğrafını taşıdı. Göstericilerin eylem yaptığı Haydarpaşa Garı’nda bir gün önceki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için asılmış olan dev Atatürk posteri dikkat çekti

Türkler’den protestoya protestoyla karşılık

Aralarında emekli büyükelçi ve paşaların da bulunduğu karşıt bir grup da İnsan Hakları Derneği’nin oturma eylemini protesto etti. Grup, 1973-1994 yılları arasında Ermeni terörüyle şehit olan Türkler’in fotoğraflarını da taşıdı.

Protestoya katılan emekli Orgeneral Edip Başer “Onlar tehciri neden kınayacaklar bilemiyorum. Asıl kınamaları gereken onların iddia ettikleri şeyler.

Ermeniler tarafından da iddia edilen ‘Ermeni soykırımı gerçektir’ düşüncesini kınamaları gerekiyor. Türk ulusunun tarihinde soykırım yoktur. Bunu hiçbir tarihi belge ifade etmemektedir” dedi