Dünya Ateist yazarı satırla paramparça edip öldürdüler!

Ateist yazarı satırla paramparça edip öldürdüler!

Paylaş
Ateist yazarı satırla paramparça edip öldürdüler!

Köktendinciliğe karşı verdiği mücadeleyle tanınan ve ABD'de yaşayan Bangladeşli ateist yazar Avijit Roy, bir kitap fuarına katılmak için gittiği ülkesinde satırla paramparça edilerek öldürüldü; beraberindeki karısı da ağır yaralandı

ABD'de yaşayan ve Amerikan vatandaşı olan Avijit Roy, eşiyle birlikte bir kitap fuarına katılmak için gittiği Bangladeş'in başkenti Dakka'da saldırıya uğradı. Satırlarla saldıran grup, Roy'un kendisi gibi blog yazarı olan eşi Rafida Ahmed'i de ağır yaraladı.

Polis henüz saldırganların kimliği ile ilgili vermedi ancak Roy'un laikliği savunan yazıları dolayısıyla tehdit edildiği bildiriliyor.

Bölge emniyet müdürü Sirajul İslam, "Saldırıya birkaç kişi katıldı ve aralarından en az ikisi Roy ile eşine doğrudan vurdu. Saldırı sonrasında iki kanlı satır bulduk." dedi.


Roy'un, kendisi gibi blog yazarı olan eşi Rafida Ahmed de satırlı saldırıda ağır yaralandı.

Çoğu Müslüman, 160 milyon nüfuslu laik bir ülke olan Bangladeş'te daha önce de benzeri saldırılar olmuş, polis bu saldırıların ardında fanatik dincilerin olduğunu söylemişti.

DAHA ÖNCE BAŞKA YAZARLARA DA SALDIRI OLDU


Ülkede 2013 yılında da yine blog'unda aşırı dinciliğe karşı yazılar yazan Ahmed Rajib Haydar Dakka'daki evi yakınlarında suikasta uğradı.

2004'te ise yine aynı kitap fuarına katılan yazar Hümayun Azad, evine dönerken uğradığı saldırıda ağır yaralanmıştı.

BBC TÜRKÇE

Haberin Devamı