Gündem Ateş çemberi! Böyle dostlar düşman başına!

Ateş çemberi! Böyle dostlar düşman başına!

Paylaş
Ateş çemberi! Böyle dostlar düşman başına!

1 numaralı ortağımız Amerika ile yeni müttefik Rusya, terör örgütü PKK’ya artık açıktan destek veriyor. NATO’daki müttefiğimiz Almanya, Türkiye’ye silah ambargosu koyuyor. Bir diğer NATO ortağımız olan Norveç ise FETÖ’cü hainlere kucak açıyor

1- Amerika ve YPG harekat başlattı

Türkiye, Amerika’ya “DEAŞ’ın elinde olan Rakka’ya terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG ile değil bizimle harekat düzenleyin” teklifini yapmıştı. Ağırlığını YPG’lilerin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve Amerikan askerleri dün paraşütle Rakka yakınındaki Tabka’ya indiler.

2- YPG ateş açtı, askerimiz şehit

Hatay Reyhanlı sınırındaki Bükülmez Karakolu’nda nöbet tutan Şanlıurfalı Er Hüseyin Koroç (21), Suriye tarafından açılan keskin nişancı ateşiyle şehit oldu. Genelkurmay, ateşin açıldığı bölgenin PKK’nın Suriye’deki kolu YPG’nin kontrolünde olduğunu açıkladı.



3-Rusya -PKK Suriye'de el ele

Rusya’nın, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu YPG’nin elinde bulunan Afrin’de askeri üs kurduğu ileri sürülmüştü. Rusya yalanlamıştı. Ancak Rus birliklerinin, Türk askeriyle YPG’liler arasında kalan tampon bölgeye yerleştiği dün açıklandı.



Rusya-PKK yakınlaşması Halep’teki Nevruz kutlamalarında da ortaya çıktı. Rusların komutanı Tümg. Andrey Volkov, terörist başı Öcalan’ın posteri önünde üniformasının koluna YPG arması taktı. Rus askerleri de teröristlerle YPG flamaları açıp poz verdi

4- Hatay sınırında terör bayağı

Amerika ve Rusya’nın desteğini alan YPG’liler önceki akşam Suriye’deki Afrin’in Hatay sınırına terör örgütü PKK’nın sözde bayrağını astı. Bölgeye çok sayıda YPG’li de yollandı. Türk askeri, sınırdan bölgeye top atışı yaptı.

5-İlk iş Türkiye'ye çattı


Almanya’nın yeni Cumhurbaşkanı Steinmeier, parlamentodaki yemin töreninde şöyle dedi: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunuyorum; Türkiye’nin yıllar boyunca inşa ettiği her şeyi tehlikeye atmayın. Hukuk devleti ve basın özgürlüğüne saygı gösterin.”

6-Silah ambargosu

Alman hükümetinin Türkiye’nin silah almak için 2016 başından beri yaptığı 11 başvuruyu reddettiği ortaya çıktı. Alman hükümetinin bahanesi de şuymuş: “Türkiye’de insan hakları kötüleşiyor. Silahlar Kürt sorunu ve diğer iç problemleri bastırmak için halka karşı kullanılabilir.”

7-Norveç'ten 5 haine sığında talebi

FETÖ soruşturması kapsamında aranan NATO’da görevli biri askeri ateşe 5 subayın sığınma talebini Norveç kabul etti. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Norveç’ten darbecilerin iadesini istiyoruz” dedi.