Dünya Ateşkes sona erdi, İsrail Gazze'yi vurdu

Ateşkes sona erdi, İsrail Gazze'yi vurdu

Paylaş
Ateşkes sona erdi, İsrail Gazze'yi vurdu

Bu sabah 08.00 itibarıyle İsrail ile Hamas arasında sona eren ateşkesin ardından İsrail Gazze'yi vurdu. İsrail'in Gazze'ye hava saldırısı düzenlediği ve 1 Filistinli çocuğun öldüğü bildirildi

Ateşkesin bittiği saatlerde İsrail, ülkenin güneyindeki Aşkelon kentine Gazze’den fırlatılan iki roketin havada imha edildiğini duyurdu. Hamas ise bu iddiayı reddetti.

Haberin Devamı



Gazze'de, İsrail ile Hamas arasındaki 72 saatlik ateşkes Türkiye saati ile 08.00'de sona erdi. Ateşkesin uzatılması amacıyla Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılan görüşmelerde ilerleme sağlanamamıştı. Ateşkesin son bulmasından birkaç dakika sonra İsrail'in güneyindeki Aşkelon kentinde siren sesleri duyuldu. İsrail Televizyonu, Aşkelon'a atılan iki roketin havada imha edildiğini öne süren bir haber yayınladı. Ancak Hamas bir roket saldırısı düzenlemediğini açıklayarak İsrail'i yalanladı.

1 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ


Gazze’de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, ateşkesin ardından İsrail’in bugün düzenlediği hava saldırısında 1 çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti.

EN AZ 1890 GAZZELİ ÖLDÜ


İsrail’in Gazze’de bir aydır düzenlediği saldırılarda bugüne kadar en az 1890 Gazzeli hayatını kaybetti. İsrail hükümeti ise saldırılarda 64 İsrail askerinin ve 2 sivilin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Haberin Devamı