Magazin Ateşli sevişmeye mahkeme vizesi

Ateşli sevişmeye mahkeme vizesi

Paylaş
Ateşli sevişmeye mahkeme vizesi

Bihter ile Behlül Aşk-ı Memnu dizisinde sevişince, RTÜK ceza vermişti. Ancak İdare Mahkemesi cezayı iptal etti

Kanal D’de yayınlanan ve RTÜK’ün ‘’Çok ateşli seviştiler’’ diyerek ceza verdiği Aşk-ı Memnu dizisine mahkemeden vize geldi. İdare Mahkemesi, RTÜK’ün verdiği cezayı iptal etti.

Büyük ilgi gören Aşk-ı Memnu dizisi Kanal D’de gündüz kuşağından tekrar yayınlanmaya başlandı. Dizinin 19 Kasım 2009 günlü ilk yayını da, 6 Ağustos 2012’de yeniden ekrana geldi. İlk yayındaki Bihter ile Behlül’ün sevişme sahnesini ‘’Çok ateşli’’ bularak uyarı cezası veren RTÜK, tekrar bölümde de aynı sahneler yer alınca, konuyu yeniden görüştü.

Gazeteport’un edindiği bilgiye göre bu konuda hazırlanan RTÜK raporunda, yasak aşk ilişkisi ve şömine önündeki öpüşme görüntülerinin kısaltılarak tekrar ekrana geldiği belirtildi ve ‘’Yayıncının öpüşme sahnelerini birkaç saniye azaltması, yayının mevzuata uydurulmuş olduğu anlamı taşımaz. Dizinin ilgili bölümüne müeyyide uygulanmış olmasına rağmen yeniden yayınlanması, kamusal sorumluluktan uzaktır’’ denildi.

Dizinin tekrar bölümüne de ‘’Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka aykırılık, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verici nitelik’’ gerekçesiyle yeniden ceza istendi. Ancak RTÜK üyeleri dizinin bu bölümü için 2009 yılında verilen uyarı cezasının, Ankara 10. İdare Mahkemesi tarafından “İptal’’ edildiğini belirledi ve sevişmenin yer aldığı tekrar bölüme bu kez ceza vermedi.

Haberin Devamı