Gündem Atılan sandığın ardından 16 kişi göz altında

Atılan sandığın ardından 16 kişi göz altında

Paylaş
Atılan sandığın ardından 16 kişi göz altında

Şanlıurfa'da Barış ve Demokrasi Partili (BDP) milletvekiliyle tartışan sandık başkanının darp edilmesi olayına karıştıkları iddia edilen ve oy kullanmak isteyen vatandaşları engellemeye çalıştıkları öne sürülenlerin aralarında bulunduğu, 16 kişi gözaltına alındı

Alınan bilgiye göre, Direkli İlköğretim Okulunda BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile 1088 nolu sandık başkanı İbrahim Halil Ö. arasında yaşanan tartışma ile ilgili soruşturmayı sürdüren polis ekipleri, söz konusu olaya karıştıkları tespit edilen zanlıları ve oy kullanmak isteyen vatandaşları engellemeye çalıştıkları öne sürülen bazı kişileri Karakoyun İş Merkezinde bulunan BDP il binası önünde ve parti binasında yakaladı.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan toplam 16 zanlı, emniyete götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Şanlıurfa’da Direkli İlköğretim Okuluna giden BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve beraberindeki partililer ile 1088 nolu sandık başkanı İbrahim Halil Ö. arasında "başkasının yerine oy kullandırıldığı" iddiasıyla ilgili tartışma yaşanmıştı. Büyüyen tartışmada, sandık başkanı İbrahim Halil Ö. darp edilmiş, çıkan arbedede oy sandığı da binanın 3’ncü katından aşağı atılmıştı.

Olaydan sıcak görüntüler:

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2738","2738","201009","2738-1.jpg");

AA