Spor Atina derbisinde olay!

Atina derbisinde olay!

Paylaş
Atina derbisinde olay!

Yunanistan Süper Ligi'nin 25. haftasında Panathinaikos ile Olympiakos arasında oynanan dev derbide büyük olaylar çıktı. Olympiakos Başkanı ve teknik direktörüne önce meşale atan Panathiniakos taraftarları daha sonra sahaya daldı

Karşılaşma öncesinde Olympiakos Başkanı Evangelos Marinakis'in sahaya çıktı ve Panathiniakos tribünleri bir anda hareketlendi. Marinakis'e doğru bir çok meşale atılırken, güvenlik güçlerinin müdahale edip kontrol altına aldıkları başkanı soyunma odasına kaçırdı, ancak gerginlik bitmedi.

Bir süre sonra Olympiakos Teknik Direktörü Vitor Pereira, Panathinaikos'un ünlü tribün topluluğu 'Gate 13' ün önüne giderek, eli ile 'gel' anlamına gelen bir işaret yaparak bir şeyler söyledi. Ardından bombanın fitili ateşlendi. Panathinaikos taraftarları sahaya inerek Olympiakos hocası Vitor Pereira'yı ve bazı oyuncuları kovalamaya başladı.

Polis ve güvenlik güçleri olaya müdahale etti ve Olympiakos'lu taraftarları oradan uzaklaştırdı. Ancak taraftarlar polisle çatıştı ve Panathinaikos oyuncularının sahaya girmesi ile olaylar biraz olsun sakinleşti.

Olaylı derbide gülen taraf Panathiniakos


Olaylı başlayan derbiyi 2-1 kazanan Panathinaikos, ezeli rakibi Olympiakos ile arasındaki farkı 3'e düşürdü. Olympiakos’ta Jimmy Durmaz ilk 11’de sahaya çıktı ve 85 dakika oyunda kaldı. Panathinaikos’un gollerini 49. dakikada kendi kalesine Masuaku ve 78. dakikada Mladen Petric atarken, Olympiakos’un tek sayısı 90’da Alejandro Dominguez’den geldi. Ev sahibi ekip, lider Olympiakos ile olan puan farkını 3'e indirdi. Yunanistan Süper Ligi'nin 25. haftası geride kalırken Olympiakos 58 puanla lider durumda, Panathinakos ise 55 puanla onu takip ediyor.

Haberin Devamı