Dünya Atina'da 2 saatte 5 bomba

Atina'da 2 saatte 5 bomba

Paylaş
Atina'da 2 saatte 5 bomba

Atina'da 2 saatte 5 bomba

Yunanistan'da dün Meksika’nın Atina Büyükelçiliği’ne gönderilmek üzere bırakılan bir bombanın bir kargo firmasında patlamasının ardından bugün de İsviçre ve Rusya Büyükelçiliği binasının dışında iki ayrı bomba patladı. Bulgar Büyükelçiliği, Parlamento binası ve bir kurye şirketinde bulunan bombalar ise kontrollü olarak patlatıldı. Yaklaşık iki saat içinde gerçekleşen olaylarda ölen ya da yaralanan olmadı.

Haberin Devamı

Yunanistan’da dün bir kargo firmasında Meksika’nın Atina Büyükelçiliği’ne gönderilmek üzere bırakılan bir paket infilak etti. Firma çalışanlarından birisi patlama nedeniyle hafif yaralandı. Bunun üzerine operasyon başlatan Yunan polisi, ellerinde iki patlayıcı paket bulunan Panayotis Argiros ve Yerasimos Çakalos adlı iki şüpheliyi tutukladı. Paketlerden birinin Cumhurbaşkanı Sarkozy adına Elysee Sarayı’na, diğerinin de Belçika’nın Atina Büyükelçiliği’ne gönderilmek üzere hazırlandığı belirlendi.

Atina'da hareketli saatler bugün de devam etti. İsviçre ve Rusya'nın Atina Büyükelçilikleri önünde iki ayrı bomba patladı. Patlamalarda ölen ya da yaralanan olmadı.

Bulgar Büyükelçiliği ve Parlamento binası dışında bulunan iki ayrı bomba ise polis tarafından kontrollü olarak imha edildi. Parlamento binası önünde bulunan bombanın Şili Büyükelçiliğine gönderilmek üzere bir kuryeye verildiği, ancak kuryenin paketten şüphelendiği ve taşıdığı paketi parlamentonun önünde duran polislere teslim ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Almanya Büyükelçiliğine ulaştırılmak üzere gönderilen bir bomba ise bir kurye şirketinde imha edildi.

Şehirdeki elçilik binaları çevresinde geniş çapta güvenlik önlemleri alındı.

Yunan polisi olayların sol gruplarla bağlantısı olduğunu düşünüyor.

(HÜRRİYET)