Dünya Atina'da bakanlığa bombalı saldırı!

Atina'da bakanlığa bombalı saldırı!

Paylaş
Atina'da bakanlığa bombalı saldırı!

Atina'da bakanlığa bombalı saldırı!

Yunanistan'ın başkenti Atina’da Kamu Düzeni Bakanlığı binasına yapılan bombalı saldırıda, 52 yaşındaki bakan yardımcısı hayatını kaybetti.

En yüksek güvenlik önlemleriyle korunduğu bildirilen bakanlık binasında yönelik saldırı sırasında bürosunda bulunan Kamu Düzeni Bakanı Mihalis Hrisohoidis ise yara almadan kurtuldu. Hrisohoidis'in, ülkenin polis teşkilatından sorumlu bakan olduğu belirtiliyor.

HENÜZ ÜSTLENEN OLMADI

Bakanın 7. kattaki bürosuna gönderilen hediye paketi içerisindeki bomba, Bakan Mihalis Hrisohoidis'in yardımcısı tarafından açılınca patladı. Bakanın odasından sodece birkaç metre uzakta gerçekleşen patlamada bakan yara almazken 52 yaşındaki yardımcısı hayatını kaybetti. Saldırıyı ise henüz üstlenen olmadı.

17 KASIM'A DARBE İNDİREN BAKAN

2008 yılında bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından başlayan isyanlar sırasında solcu militan gruplar bir dizi bombalı saldırı düzenlemişti.

Hrisohoidis, Ekim 2009'da göreve geldiğinde anarşist ve militan gruplara büyük darbe indireceğini söylemişti.

Saldırıdan kurtulan bakan, Atina Olimpiyatları öncesinde ülkenin en tehlikeli terör örgütü olan '17 Kasım'ı da çökertmesiyle biliniyor.

Yunan basın-yayın organları, "ülkenin güvenlik servisinin kalbine yapılan görülmedik bir saldırı" olarak nitelendirdikleri saldırı olayını, normal yayınlarını keserek verdi.

PAKET ORAYA KADAR NASIL GİREBİLDİ?



Haberlerde, Kamu Düzeni Bakanı Hrisohoidis'in saldırı sırasında bombanın patladığı noktadan birkaç metre uzaklıktaki bürosunda bulunduğunu ve patlamadan sonra binadaki diğer bakanlık personeliyle birlikte tahliye edildiğini duyurdular.

Haberlerde, antiterör ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı olay yerinde inceleme başlattığı ve bombanın bakanlık binasına ne şekilde girdiğinin araştırıldığı bildirildi.

'ADALETE HESAP VERECEKLER'

Bu arada, Hrisohoidis saldırıyla ilgili Yunanistan Başbakanı Papandreu’ya bizzat bilgi verdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu çeşit hain saldırıların kendilerini korkutmadığını" belirterek, "Hain katiller adalete sevk edilip yasalara göre hesap verecekler. Ben şahsen, çok değerli ve sevdiğim bir iş arkadaşımı kaybettim" diye konuştu.

2

Haberin Devamı