Dünya Atina'da gergin saatler...

Atina'da gergin saatler...

Paylaş
Atina'da gergin saatler...

Yunanistan'da, yarın mecliste oylanacak kemer sıkma önlemlerini içeren orta vadeli programı protesto etmek üzere, sabah erken saatlerden itibaren başkent Atina'da toplanan göstericiler ile polis arasındaki çatışmalar sürüyor.

Başkentin meclisin de bulunduğu Sindagma Meydanı’nda meydana gelen olaylarda çevredeki bina, otel, banka ve dükkanlara saldıran, kaldırımları kıran, bir telekomünikasyon şirketine ait aracı ateşe veren, polise taş, sopa, molotofkokteyli atan maskeli şahısları, Çevik Kuvvet (MAT) ekipleri gözyaşartıcı gaz ile dağıtmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Kimyasal maddenin adeta bulut gibi kapladığı kent merkezinde solunum güçlüğü yaşanıyor.

Kendilerini iktidar karşıtı olarak tanımlayan gruplar, Sindagma çevresindeki yollarda çöp konteynerlerini ateşe vererek barikatlar kuruyorlar.
Öte yandan, son 33 gündür olaysız gösteriler yapan "Bıkkınlar", meydandan ayrılmayarak gösterilerini sürdürmeye çalışıyorlar.

Barış yanlısı gruplar, polisleri alkışlayarak uzaklaştırıyor. Meydandaki hoparlörlerden yapılan çağrıyla göstericiler sükunete davet ediliyor.
Kent merkezinde, özellikle yoğun alışveriş yapılan yollardaki birçok dükkanda büyük maddi hasarlar oluştuğu göze çarpıyor. Kafelerin şemsiyelerinin ateşe verilmesiyle çıkan ufak çaplı yangınlar ise kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Şua na kadar gözaltına alınanların sayısı hakkında tam bilgi verilmedi, ancak olaylarda 4 gösterici ile 3 polisin yaralandığı bildirildi.
Kent merkezinde 32 MAT ekibinin yanısıra, taşradaki ekiplerden de takviye alan yaklaşık 4 bin polisin görev yaptığı öğrenildi.

Eda Demirören - AA