Siyaset Atina'da tarihi gün
Paylaş
Atina'da tarihi gün

Başbakan Erdoğan, yanında 10 bakanla birlikte Yunanistan'a tarihi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Türkiye ile Yunanistan arasında 22 anlaşma imzalandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atina Havaalanı’nda Yunanistan Başbakan Yardımcısı Theodoros Pangalos ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Hasan Göğüş, Atina-Pire Başkonsolosu Beyza Üntuna ve üst düzey yetkililerce karşılandı.

Başbakan Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas tarafından kabul edildi. Papulyas ve Erdoğan, Başkanlık Sarayı'ndaki kabulde, basına görüntü verirken kısa açıklamalarda bulundu.

YENİ VE BÜYÜK ADIMLAR YOLDA

Başbakan Erdoğan'ın, iki ülke dışişleri bakanlıklarının 21 anlaşmayla ilgili çalışmayı tamamladıklarını ifade etmesi üzerine, Papandreu bakanları tebrik ederek, ''Bu bile bu ziyareti tarihi kılmaya yeter. Eminim daha yeni ve büyük adımlar atarız'' dedi.

Erdoğan da ''Atacağız'' karşılığını verdi. Görüşmede Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dimitri Druças da hazır bulundu.

TARİHİ AN

Başbakan Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı'na katıldı. Toplantının açılışında Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

''Şu anda tarihi bir anı tespit ediyoruz. Tarihi bir an diyorum, zira biraz sonra 21 anlaşmayı imzalayacağız.

Bu tabii çok çok önemli bir adım oluyor gerek Yunanistan açısından, gerek Türkiye açısından. Bizim Cumhuriyet tarihimizdeki Yunanistan-Türkiye arasındaki anlaşma sayısına baktığımız zaman neredeyse o sayıya yaklaşıyoruz.

Bu heyecanı yaşarken buradan dünyaya da çok anlamlı bir mesaj vereceğiz. Enerji, ulaşım, çevrecilik, kültür, eğitim, ekonomi, tarım, savunma, terörle ilgili alanlarda ve daha bir çok alanda burada bir adımı atacağız.''

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda, gösterilen ilgi sebebiyle Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile Türk ve Yunan bakanlara teşekkür etti.

2

Haberin Devamı