Dünya Atina'da Türk bayrakları indirildi

Atina'da Türk bayrakları indirildi

Paylaş
Atina'da Türk bayrakları indirildi

Başbakan Erdoğan'ın ziyaret için gittiği Atina'da sokaklardaki Türk bayrakları neden indirildi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'a yapacağı iki günlük resmi ziyaret öncesi Atina sokaklarına asılan Türk bayrakları, aşırı milliyetçilerin eylem yapma ihtimaline karşı dün gece apar topar toplandı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN ATİNA'DA

Haberin Devamı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçeceği cadde ve sokaklar dün öğle saatlerinde Türk bayrakları ile donatıldı. Başbakan Erdoğan'ın komşuya yapacağı ziyaret öncesi, aşırı milliyetçi örgütlerin bu akşam düzenleyecekleri ‘Yeni Osmanlılığa hayır’ sloganlı gösterisi öncesi Türk bayraklarının indirilebileceği ya da zarar verilebileceği endişe ortaya çıktı.

Bunun üzerine, gezinin başlayacağı bir gün öncesinde asılan Türk bayrakları 3 saat sonra Atina Belediyesi ekipleri tarafından dün cadde ve sokaklardaki direklerden indirildi.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Yunanistan İçişleri Bakanlığı, Başbakan Erdoğan'ın yapacağı gezi nedeniyle Atina'da olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Atina'nın ana caddeler üzerinde sürekli motosikletli ve yaya polis devriyeleri geziyor. Yunanistan'da bulunan yaşadışı bölücü örgüt mensuplarının eylemine karşı polis en üst seviye de alarmda tutuluyor.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın Yunanistan'a yapacağı 2 günlük resmi geziyi izlemek için 300 yerli ve yabancı basın mensubu Yunan Enformasyon Bakanlığı'na akreditasyon yaptı.

Lütfü KARAKAŞ- Fırat KESKİNKILIÇ/ATİNA, (DHA)