Spor Atını yarışta ölesiye kamçılayan jokeye göstermelik ceza!

Atını yarışta ölesiye kamçılayan jokeye göstermelik ceza!

Paylaş
Atını yarışta ölesiye kamçılayan jokeye göstermelik ceza!

Şanlıurfa'da dün koşulan at yarışında insanın kanını donduran şiddet görüntüleri ortaya çıktı. Bir jokey atını döve döve bitişe sürüklerken, hayvan finiş çizgisinde yere yağıldı. Jokeye ise sadece 295 lira para, 15 gün yarıştan men cezası kesildi

Türkiye Jokey Kulübü’nün düzenlediği altılı ganyan yarışlarının 5 Mart Şanlıurfa programında bir skandal yaşandı. Günün üçüncü koşusunda ‘İstambul Kızı‘ isimli atın aprantisi (çırak jokey) Hışman Çizik, koşunun başından sonuna kadar atı kamçısıyla adeta dövdü.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer28006","28006","201503","28006-.jpg","1", "0","Atı döve döve bu hale getirdi!");

Finişe kısa bir süre kala kamçıların şiddetine dayanamayan ‘İstambul Kızı’ bir anda yere yığıldı. Çizik de kendini yerde bulurken, talihsiz at yerden kalkamadı.

Olay üzerine Şanlıurfa Komiserler Kurulu tarafından verilen ceza ise trajikomikti: ‘Hatalı kamçı kullanması nedeniyle‘ 295 lira para cezası ve 15 gün ‘sanat icrası’ndan men.

Daha geçen ay Hayvanları Koruma Derneği üyesi beş altı kişi, at yarışlarının hayvanlara verdiği zarara dikkat çekmek için Veli Efendi Hipodromu’na ‘Atlara özgürlük!‘ pankartıyla girmişti. Hayvan hakları savunucuları Hipodrom Güvenlik Birimi elemanları tarafından yakalanarak polise teslim edilmişti.

Haberin Devamı

AT YARIŞLARI ÖLDÜRÜR

Hayvan hakları dernekleri daha önce de eğlence sektörüne rant sağlamak için hayvanların sömürüldüğünü, at yarışları sırasında ve sonrasında yaralanan atların ise işe yaramadıkları gerekçesiyle uyutulduğunu dile getirmişti. (diken)