Gündem Atış poligonunda intihar

Atış poligonunda intihar

Paylaş
Atış poligonunda intihar

Üsküdar'da bir atış poligonunda ölü bulunan üniversiteli gencin atış yaptığı sırada kendisini başından vurarak intihar ettiği iddia edildi

Üsküdar Bağlarbaşı’nda bulunan 'Silah Dünyası' isimli atış poligonunda öğle saatlerinde meydana gelen olayda, atış yapmak için poligona gelen üniversite öğrencisi Eray Tetik (21) iddiaya göre kısa bir atış eğitimi aldıktan sonra atış yaptığı silahı bir anda kendi başına doğrultarak ateş etti.

Poligon görevlilerinin haber vermesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri gencin hayatını kaybettiğini belirledi. Olayın ardından atış poligonuna çok sayıda polis ekibi sevkedildi.

Eray Tetik’in cesedi olay yerinde savcı ve polis ekiplerinin incelemesinin ardından morga kaldırıldı. Olay yeri inceleme ekipleri atış poligonunda kamera kayıtlarını da alarak detaylı inceleme yaptılar.

Gencin cesedi poligondan çıkarılırken poligon görevlileri, görüntü almasını engellemek için basın mensuplarının önünde set oluşturdular. Eray Tetik’in Kanada’da üniversite öğrenimi gördüğü öğrenildi.

Basın mensuplarına açıklama yapan atış poligonunun avukatları gencin atış poligonunun devamlı müşterilerinden olmadığını belirterek “Bugün poligona atış yapmak için yalnız olarak gelmiş.

Kısa bir eğitim aldıktan sonra bir kez atış yapmış, daha sonra görevliden başka bir silah istemiş ancak görevli kural gereği atış yapan genci yalnız bırakmadığı için ani bir hareketle görevliyi iterek sol eliyle başına ateş etmiş" diye konuştu.

Polis konuyla ilgili geniş kapsamlı araştırma başlattı.

Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL (DHA)