Yaşam Atladığı uçak kendisine çarptı!

Atladığı uçak kendisine çarptı!

Paylaş
Atladığı uçak kendisine çarptı!

Uçaktan paraşütle atlayan 17 yaşındaki genç, belki de milyarda bir yaşanacak olay yüzünden yaşamını yitirdi

Rusya’nın Novosibirsk şehrinde yaşanan olayda 17 yaşındaki bir genç, YAK-52 tipi uçakla havalanıp paraşütle atladı; ancak eğitmenlerinin talimatlarına uymadığı için yanlışlikla piste indi ve içinden atladığı uçak burada kendisine çarpınca can verdi.

Rus İnterfax haber ajansının verdiği habere göre YAK-52 tipi uçak ile havalanan paraşütçülerden birisi, atlayışın ardından, eğitmenin verdiği talimat doğrultusunda hareket etmeyince, inmesi gereken bölge yerine, uçakların kalkış ve iniş için kullandığı piste indi.

PİLOT, ÇARPMAYA ENGEL OLAMADI

Bu sırada içinden atladığı YAK-52 tipi uçak da aynı piste doğru inişe geçmişti. Pilot, pistteki paraşütçüyü son anda fark edince, olası bir çarpışmayı engellemek için tekrar havalanmak istedi ancak buna da yeterli vakit bulamadığı için uçağın kanadının genç adama çarpmasına engel olamadı. 17 yaşındaki paraşütçü orada hayatını kaybetti.

KULAKLIKLA MÜZİK DİNLEDİĞİ İÇİN DUYAMADI

Aynı uçakla atlayan 20 paraşütçüden ikisi daha yanlışlıkla aynı piste inmişti, ancak bu iki paraşütçü, uçak motorunun sesini duyarak pisten kaçma fırsatı buldu. Ölen paraşütçü ise o sırada kulaklıkla müzik dinlemekte olduğu için uçağın gürültüsünü de duyamadı ve dolayısıyla kaçma teşebbüsünde bulunamadı.

Haberin Devamı