Ekonomi Atlasjet Güney Irak'a uçuruyor

Atlasjet Güney Irak'a uçuruyor

Paylaş
Atlasjet Güney Irak'a uçuruyor

Atlasjet, Süleymaniye ve Erbil'den sonra Irak'ın önemli ticaret merkezleri olan Necef ve Basra'ya da tarifeli seferlere başlıyor

Atlasjet’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, firma haftada iki gün karşılıklı olarak Necef ve Basra’ya sefer düzenleyecek. Necef uçuşları 2 Mayıs’ta, Basra ise 17 Mayıs’ta başlayacak. Atlasjet’in Erbil’den sonra, Irak’ın önemli merkezlerinden olan Necef ve Basra’ya da tarifeli seferler yapacak olmasının gelişmekte olan Türkiye-Irak ekonomik ve ticari ilişkilerine katkıda bulunacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, uçuşların Atatürk Havalimanı’ndan gerçekleştirileceğini bildirerek, "Türk sivil havacılık sektöründe 10. yılımızı kutladığımız bu günlerde farklı destinasyonlarla uçuş noktalarımızı artırıyoruz. Geçtiğimiz ay İstanbul’dan Tahran’a tarifeli uçuş yapmaya başlayan ilk Türk özel havayolu şirketi olmanın heyecanını yaşadık.

Kısa bekleme süreleri ile İranlı turistleri başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere Antalya, İzmir, Bodrum ve Dalaman’a çekmeyi amaçlıyoruz. Ülke ekonomisine havacılık dışında da döviz kazandırmak istiyor, çalışmalarımızı bu yönde şekillendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Haftada 2 sefer karşılıklı gerçekleşecek İstanbul – Necef – İstanbul ve İstanbul – Basra – İstanbul uçuşları tek yön her şey dahil 315 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. İstanbul-Necef seferini yapacak uçak Atatürk Havalimanı’ndan pazartesi günleri saat 7.30’da kalkacak.

Haberin Devamı

Aynı gün Necef-İstanbul uçuşu ise Necef Havaalanı’ndan saat 12.20’de başlayacak. 3 Haziran’dan sonra İstanbul – Necef – İstanbul seferleri pazartesi ve cuma günü olmak üzere haftada 2 gün yapılacak. Salı günleri de İstanbul - Basra- İstanbul uçuşları gerçekleştirilecek. Tarifeli uçağın İstanbul’dan kalkış saati 7.15, Basra Havalanından kalkış saati ise 12.05 olacak.