Ekonomi Atlasjet, KTHY'den çekildi

Atlasjet, KTHY'den çekildi

Paylaş
Atlasjet, KTHY'den çekildi

Atlasjet, uçuşları üç ay süreyle durdurulan ve bir uçağına el konan Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) ile işbirliği görüşmelerini durdurduğunu açıkladı.

Uçuşları durdurulmuştu

Haberin Devamı

Açıklamada, “Şirket çalışanları ve yöneticilerinin üst seviyede işbirliği yapmasıyla aşılabilecek bu krizde, çalışanların dayanışmasi olmadan, sadece bizim çabalarımızla, bu işte başarılı olamayacağımız açıktır” denildi.

Personel bize direniyor

Bu nedenle işbirliğini durdurma kararı aldıklarını bildiren Atlasjet, açıklamasında şöyle denildi: “KTHY’nin 100 milyon dolar borcunu çevirmeye çalışırken, çalışanların haklarına önem vermemize rağmen, grevler, sendika ve çalışan personelin olayın ciddiyetini kavramamış olması ve büyük dirençler nedeni ile hiçbir veriye ulaşamayışımız bizleri tam anlamı ile çaresiz bırakmıştır.”

Uçak sahipleri de çekildi

Uçak sahiplerinin ’şirket batıyor’ endişesi ile kontratlarını iptal etmesi olayı çıkmaza soktuğu belirtilen açıklamada, “İki günde 2000 yolcu taşıdık. Ancak gelinen noktada KTHY ile işbirliğini durdurma kararı aldık” denildi.

Haberin Devamı

Atlasjet, ruhsatı Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce 21 Haziran’da üç ay süreyle askıya alınan KTHY ile 22 Haziran’da işletme ortağı olmuştu.