Gündem Atlasjet'e dava açıldı

Atlasjet'e dava açıldı

Paylaş
Atlasjet'e dava açıldı

Isparta'da 3 yıl önce 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazası davasında yeni gelişme: Atlasjet'e dava açıldı

Isparta'da 3 yıl önce meydana gelen ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili Yargıtay'ın Atlasjet hakkındaki takipsizlik kararını bozması üzerine, Keçiborlu Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan yeni fezleke ve iddianame Isparta Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Atlasjet'e yargı yolu açılması üzerine, son davaya izleyici olarak katılan Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ali Ersoy ile 3 firma yöneticisi de hakim karşısına çıkacak.

Isparta'da 30 Kasım 2007'de meydana gelen ve 7'si mürettebat 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki kamu davası görülürken, yeni bir gelişme yaşandı. Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nin, 26 Şubat 2009 tarihinde Keçiborlu Cumhuriyet Savcılığı'nın Atlasjet hakkında verdiği takipsizlik kararına yapılan itirazı reddeden Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nin 29 Mayıs 2009 tarihli kararını bozmasının ardından, Atlasjet'e yargı yolu açıldı.

Bunun üzerine Keçiborlu Cumhuriyet Savcılığı yeni bir fezleke hazırlayıp Isparta'ya, Cumhuriyet Savcılığı da hazırladığı iddianameyi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkemenin dün dosyayı kabul etmesi üzerine taşıyıcı firma Atlasjet hakkında dava açılmış oldu.

AVUKAT AÇIKLADI

Atlasjet'in World Focus Hava Yolları'ndan kiraladığı uçağın düşmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden Boğaziçi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Özgen Berkol Doğan'ın yakını olarak duruşmada müşteki avukatlığı yapan Şehnaz Doğan Yüzer, uçak kazasının 3’üncü yılında taşıyıcı firma Atlasjet hakkında dava açıldığını söyledi.

Yargıtay kararında, yolcuların biletlerini Atlasjet Havacılık A.Ş.'den aldıklarının, şirketin uçakla ilgili yaptığı alt sözleşmelerin yolcuları bağlamayacağının vurgulandığını belirten Yüzer, şunları söyledi:

“Yargıtay, kovuşturmama kararını kaldırarak Keçiborlu Cumhuriyet Savcılığı'na ‘dava açmalısın’ dedi. Keçiborlu Cumhuriyet Savcılığı da bir fezleke hazırlayarak Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Bu dosya Isparta’ya bayram tatili araya girdiği için 22 Kasım Pazartesi günü ulaştı. Mahkeme de dosyayı kabul ederek davayı açmış oldu. Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ali Ersoy ile birlikte 3 yönetici daha taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme iddiasıyla yargılanacaklar.”

SANIK SAYISI 16'YA YÜKSELDİ

57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili davada; Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, kaza tarihinde Genel Müdür Yardımcısı olan Oktay Erdağı, World Focus Hava Yolları Genel Müdürü Aydın Kızıltan'la birlikte Yavuz Yaşar, İsmail Taşdelen, Fikri Zafer Dinçer, Faruk Çağımnı, Şahin Tufan, Necati Küçük, Sinan Sevinç, Fevzi Yavuz ve Reşat Atalay, ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme' suçlamasıyla 3 yıldan 15 yıla kadar hapis ve belli haklardan yoksun bırakılma istemiyle yargılanıyor.

Atlasjet'e yeniden yargı yolu açılmasıyla da Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ali Ersoy ile firma yöneticileri Tuncay Doğaner, Mehmet Erbilgin ve Zeynel Gündoğ 3 Mart 2011 günü hakim karşısına sanık sıfatıyla çıkacak. İki davanın birleştirilip birleştirilmemesiyle ilgili karar ise 3 Mart'taki bu duruşmada verilecek.

Mehmet ERÇAKIR / ISPARTA, (DHA)

Haberin Devamı