Spor Atletico Madrid'den mucize sonuç

Atletico Madrid'den mucize sonuç

Paylaş
Atletico Madrid'den mucize sonuç

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın rakibi olan Atletico Madrid, İspanya Kral Kupası'nda ilk maçta 3-0 yenildiği Recreativo'yu rövanşta 5-1 yenerek eledi

Geçtiğimiz hafta Recreativo’ya 3-0 yenildikten sonra sert eleştirilere maruz kalan Atletico Madrid, ligde Valladolid’i 4-0 yenmenin ardından Recreativo’yu da 5-1’le eleyerek protestoları övgüye çevirdi.

İspanyol basını Atletico Madrid’in kupada çeyrek finale yükselmesini "İşte Atleti bu", "Ne Atletico ama!", "Calderon’da çılgınlık" başlıklarıyla verdi.

Yapılan yorumlarda ise, "Futbolda imkansız yok. Atletico kendi yöntemiyle 3-0’ı geçmeyi bildi. Atletico mükemmel bir maç oynamadı. Defansta bir sürü hata yaptı ve dengesizdi ama karakterini, heyecanını tamamen sahaya yansıttı. Bu şekilde Atletico’dan başkası tur atlayamazdı" denildi.

Maç sonrası yapılan açıklamalarda teknik direktör Quique Sanchez Flores, "Tüm takım yüreğiyle oynadı. Karanlıktan çıkıyoruz" şeklinde konuşurken, sevincin fazla büyütülmemesini ve bundan sonraki maçlar için temkinli olunmasını istedi.

Sahanın en iyisi seçilen Portekizli futbolcu Simao ise, "İmajımızı temizlemek istiyorduk ve bunu yaptık" dedi. Bu arada Quique ve Simao, maç öncesinde skorun 5-1 olacağını rüyalarında gördüklerini söyledi.

Kral Kupası çeyrek finalinde Atletico Madrid’in rakibi yine bir 2. lig takımı Celta Vigo olurken, bunu geçmeleri halinde yarı finalde Racing-Osasuna maçlarının galibiyle oynayacaklar.

Madrid basını, kolay rakipler olduğu için Atletico Madrid’i şimdiden kupanın finalist olarak gösterirken, "Yolunuz güllerle kaplı" şeklinde yapılan yoruma futbolcu Assunçao, "Umarım dikenli değildir!" cevabını verdi.

Haberin Devamı