Spor Atletico Madrid'i tanıyalım

Atletico Madrid'i tanıyalım

Paylaş
Atletico Madrid'i tanıyalım

UEFA Avrupa Ligi 2. turunda İspanya'nın Atletico Madrid takımıyla eşleşen Galatasaray, 36 yıl aradan sonra bu takımla tekrar karşı karşıya gelecek

1973-1974 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda İspanya temsilcisi ile 1. turda eşleşen sarı-kırmızılı takım, deplasmandaki ilk maçta 0-0 berabere kalırken, sahasında yaptığı karşılaşmada rakibine 1-0 yenilerek, elenmişti.

Galatasaray, 36 yıl aradan sonra gelen eşleşmede Atletico Madrid’i geçerek, rövanşı almanın hesaplarını da yapacak. İspanya La Liga’da mücadele eden Atletico Madrid, Real Madrid’le birlikte Madrid’in en önemli iki kulübünden biri.

'Rijkaard, İspanya'ya dönüyor'
Lille'i tanıyalım
UEFA'da zorlu rakipler

54 BİN KİŞİLİK VİCENTE CALDERON STADI

Atletico Madrid, geçmişi ve başarıları ile Barcelona ve Real Madrid’den sonra ülkenin en önemli kulüplerinden biri olarak kabul ediliyor.

Maçlarını 54 bin kişilik Vicente Calderon Stadı’nda oynayan Atletico Madrid’in teknik direktörülüğünü Quique Sanchez Flores yapıyor. İspanya temsilcisi, sezona başladığı teknik direktör Abel Resino Gomez ile alınan kötü sonuçlar nedeniyle yollarını ayırmıştı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE 3 BERABERLİK VE 3 YENİLGİ ALDI

Atletico Madrid, ön elemede Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki grupta rakibi olan Yunanistan’ın Panathinaikos takımını 3-2 ve 2-0’lık skorlar sonucunda eleyerek, Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katıldı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi (D) Grubu’nda mücadele eden Atletico Madrid, 6 karşılaşma sonucunda 3 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

AVRUPA'DAKİ 203. MAÇ

Atletico Madrid, Avrupa kupalarında bugüne kadar toplam 203 karşılaşma yaptı. İspanya temsilcisi, bu karşılaşmaların 110 tanesini kazanırken, 38 tanesinden beraberlik, 55 tanesinden de yenilgi ile ayrıldı. Atletico Madrid, bu karşılaşmalarda toplam 346 gol atarken, ağlarında ise 215 gol gördü.

Atletico Madrid La Liga’da şampiyonluğa 9 kez uzanırken, Kral Kupası’nı ise 9 kez müzesine götürdü. Kulüp tarihinin en büyük başarısı ise 1962 yılındaki Avrupa Kupa Galipleri Kupası şampiyonluğu oldu.

Geçen sezon La Liga’yı 4. sırada bitiren Atletico Madrid, bu sezon 20 takımlı La Liga’da 13 puanla 14. sırada yer alıyor. Öte yandan Galatasaray, sezon öncesinde Atletico Madrid’te oynayan Arjantinli kaleci Leo Franco’yu kadrosuna dahil etti.

ATLETİCO MADRİD'İN KADROSU

Özellikle geçen sezon La Liga’da gol kralı olan Forlan ile Agüero, Simao ve Maxi Rodriguez, İspanya temsilcisinin önemli kozları olarak görülüyor. Atletico Madrid’in kardosunda şu oyuncular bulunuyor:

Kaleciler: Sergio Asenjo, Roberto Jimenez, David de Gea
Defans: Juan Valera, Antonio Lopez, Mariano Pernia, Juanito, Tomas Ujfalusi, Alvaro Dominguez, Luis Amaranto Perea, Pablo Ibanez, Leandro Cabrera
Orta saha: Ignacio Camacho, Raul Garcia, Jose Manuel Jurado, Maxi Rodriguez, Paulo Assunçao, Jose Antonio Reyes, Simao Sabrosa, Cleber Santana
Forvet: Diego Forlan, Sergio Agüero, Florent Sinama Pongolle.

3

Haberin Devamı