Spor Atlı kızak dünyaya açılıyor

Atlı kızak dünyaya açılıyor

Paylaş
Atlı kızak dünyaya açılıyor

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Gökşin Aksoy, atlı ciritin patentini alıp, dünyada vizyona çıkmayı hedeflediklerini söyledi

Gökşin Aksoy, federasyonu aktif hale getirerek, bütçesini artırmak için sürekli proje geliştirdiklerini belirterek, "Federasyonumuza bağlı spor dallarından atlı ciritin patentini almayı ve tüm dünyada tanıtmayı hedefliyoruz. Bu amaçla ilk etapta Türk kökenli insanların yoğun olarak yaşadığı 4 ülke belirledik ve o ülkelere antrenör göndererek, atlı cirit konusunda eğitimlere başladık.

Macaristan, Polonya, Moldova ve İran’da atlı ciritin yaygınlaşması için ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Öncelikle Macaristan’a gönderdiğimiz antrenör, başkent Budapeşte, Kısujszallas ve Pecs kentlerinde birer haftadan toplam 21 gün eğitim verdi" diye konuştu.

Aksoy, Nisan ayında da Moldova, İran ve Polonya’dan Türkiye’ye sporcu davet ettiklerini ifade ederek, "Bu 3 ülkeden gelecek sporcuları Kütahya’daki Atlı Spor Kulübü tesislerinde atlı cirit eğitimine alacağız. Böylece Türkiye’nin ata sporlarından birini dünyaya yayma ve tanıtma konusunda önemli bir adım atmış olacağız. İngiltere’nin polosu, Japonya’nın sumosu varsa, Türkiye’nin de atlı ciriti var" dedi.

DÜNYA GELENEKSEL SPORLAR FEDERASYONU’NA DOĞRU

Gökşin Aksoy, bu çalışmaların ardından Dünya Geleneksel Sporlar Federasyonu’nu oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Bütün bu çalışmalarımızın temelinde, merkezi Ankara’da olacak Dünya Geleneksel Sporlar Federasyonu’nu yakın gelecekte kurma düşüncesi yatıyor.

Bu amaçla bir dizi çalışmalarımız var. 2011 yılında Erzurum’da yapılacak Üniversite Kış Oyunları’nın resmi programında yer aldık. Oyunların açılışında atlı cirit, kızak, atlı kızak branşlarında gösteri yapacağız. Bu bizim dünyaya tanıtımımıza büyük katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.

ATLI KIZAKLAR, PROTOKOL ÜYELERİNİN ULAŞIMINDA

Erzurum 2011 Üniversite Kış Oyunlarının, VIP taşımacılığını da üstlendiklerini söyleyen Aksoy, şöyle konuştu: "Manisa Akhisar’da özel olarak yaptırdığımız atlı kızaklarla Erzurum’a gelecek protokol üyelerinin ve FISU heyetinin ulaşımını sağlayacağız. Özel yapım olan bu atlı kızaklarımız aynı zamanda gösteri yarışmasında da kullanılacak. Böylece amacımıza emin adımlarla, ancak hızlı bir şekilde ulaşmayı hedefliyoruz."

Haberin Devamı

AA