Gündem Atlıkarınca işkencesi

Atlıkarınca işkencesi

Paylaş
Atlıkarınca işkencesi

Antalya'daki lunaparkta Pony cinsi 9 at üzerlerine binen çocukları eğlendiriyor. Küçük atlardan birinin sakat olduğu ve saatlerce hiç dinlenmeden çalıştırıldığı iddia edildi

Hiç dinlenemiyorlar

Haberin Devamı

Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki Aktur Lunapark’ta 9 Pony (Boyu 70-80 santim olan küçük bir at türü) ‘canlı atlıkarınca’ olarak kullanılıyor. Minik atlar başlarından kısa zincirlerle atlıkarıncaya bağlanıyor ve üzerlerine binen çocukları eğlendiriyor.

Küçük atların hiç dinlendirilmeden saatlerce çalıştırıldığını iddia eden hayvanseverler Antalya Valiliği’ne suç duyurusunda bulundu. Valilik ise yaptığı incelemede hiçbir olumsuzluğa rastlamadığını açıkladı.

‘Böyle eğlence olmaz’

Atlardan birinin topal olduğunu söyleyen Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç, “Atları zincirleyip insanları eğlendiriyorlar. Kimsenin o hayvanları o şartlarda çalıştırmaya hakkı yok. Hayvan hakları ihlal edilerek insanlar eğlendirilmez” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tepkilerin anlamsız olduğunu söyleyen lunapark işletmecisi Ramazan Aydemir ise, “Atlar sadece 1.5 saat gösteri yapıyor. 7 yaşından büyük çocuklar atlara binemiyor” diyerek kendini savundu.

Salim UZUN/DHA