Gündem ATM dolandırıcılarına dikkat!

ATM dolandırıcılarına dikkat!

Paylaş
ATM dolandırıcılarına dikkat!

İzmir başta olmak üzere 6 ayrı kentteki banka şubelerine para yatırmak için gelen yaşlılarla samimiyet kurduktan sonra dolandıran 2 kişi adliyeye sevkedildi

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İzmir, Konya, Adana, Gaziantep, Mersin ve Kocaeli’ndeki banka şubelerinde yaşanan dolandırıcılık olayları üzerine harekete geçti.

"BANKA AVUKATI, GENEL MÜDÜRÜN OĞLU"

Güvenlik kameralarında yapılan inceleme ve ifadeler doğrultusunda, iki şüphelinin çoğunlukla şubeye para yatırmak için gelen, sırasını bekleyen yaşlıların yanına oturup, kendilerini banka avukatı, genel müdürün oğlu gibi tanıtıp samimiyet kurdukları belirtildi.

İki şüphelinin bu şekilde güven kazandıktan sonra yaşlıların ellerindeki paraları kendilerinin yatıracağını söyleyerek alıp uzaklaştıkları belirlendi.

Takip sonucu, dolandırıcılık olaylarına karıştıkları öne sürülen Cüneyt Dikici ve Necmi Serkan Avcı yakalandı. Şüphelilerden Dikici’nin poliste 18, Necmi Serkan Avcı’nın ise 27 ayrı suçtan kaydınının olduğu saptandı.

Şu ana kadar bu yöntemle 8 kişinin, 2 bin 570 lirasını dolandırdığı belirtilen iki şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Turaç TOP/DHA