Gündem ATM’lere kopyalama düzeneği yerleştiren şebekeye suçüstü

ATM’lere kopyalama düzeneği yerleştiren şebekeye suçüstü

Paylaş
ATM’lere kopyalama düzeneği yerleştiren şebekeye suçüstü

Erzurum’da ATM’lere kart kopyalama sistemi yerleştiren çetenin 2 elemanına suçüstü yapıldı. Şüphelilerini kart bilgilerini yurt dışındaki hackerlara çözümlettikleri öğrenildi

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Erzurum’da Mart ayı içinde 4 farklı ATM’ye banka kartlarını kopyalamak için düzenek yerleştiren 2 kişiyi teknik takibe aldı.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER


Ardından düzenlenen operasyonla şüpheli E.E.P. ve M.A. suçüstü yakalandı. Suç işlemekte kullanılan çok sayıda dijital materyale ve kart kopyalama cihazlarına el konuldu. Şüpheliler ifadelerinde Dubai ve İstanbul merkezli çalıştıklarını, İstanbul’dan kart kopyalama cihazlarını temin ederek illeri gezdiklerini, ATM’lere takılan sistemle çok sayıda ilde kartları kopyalama yaptıklarını itiraf etti.


DUBAİ'DEKİ HACKERLARA KART BİLGİLERİNİ ÇÖZÜMLETTİLER


ATM’ler üzerinden kopyalanan kart bilgilerini uzak bağlantılı (Teamviewer) programı ile Dubai’ye gönderdikleri, buradaki hackerlara 30’ar dolar karşılığında kart bilgileri ve ses dosyalarını çözümleyerek vatandaşların kredi ve ATM kartlarından yüklü miktarda para çekip gelir elde ettikleri tespit edildi. Şüpheli E.E.P. ve M.A., 29 Mart günü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.