Magazin atv'ye Timuçin Esen cezası

atv'ye Timuçin Esen cezası

Paylaş
atv'ye Timuçin Esen cezası

Sanatçı Timuçin Esen'in zor anlarını yansıtan haberi nedeniyle RTÜK atv'ye ceza verdi

Sanatçı Timuçin Esen’in, polis tarafından gözaltına alınması ve kelepçelenirken yere düşmesi ile sonuçlanan ‘’Paparazzi-Sanatçı’’ tartışma görüntülerine ilk ceza geldi. RTÜK, ATV’ye ‘’İnsan onuru ve temel insan haklarına saygılı olunmaması’’ nedeniyle hem para hem de program durdurma cezası verdi.

Haberin Devamı

Sanatçı Timuçin Esen’in, polis tarafından gözaltına alınması ve kelepçelenirken yere düşmesi ile sonuçlanan ‘’Paparazzi-Sanatçı’’ tartışmasının görüntülerine ilk ceza geldi. RTÜK, ATV’ye ve ‘’Haber Gündem’’ programına, ‘’İnsan onuruna ve temel insan haklarına saygılı olunmaması’’ nedeniyle hem para hem de program durdurma cezası verdi.

BAŞKAN VE 1 ÜYE CEZAYA KARŞI ÇIKTI

Gazeteport’un edindiği bilgiye göre, RTÜK toplantısında alınan bu karara, Başkan Davut Dursun ile üyelerden Taha Yücel karşı çıktı. Başkan Dursun, "Ekrana taşınan görüntüler gerçek ve güncel olup, insan onuruna ve temel insan haklarını ihlal edici bir nitelik göstermemektedir’’ dedi. Taha Yücel de "Haber niteliği taşıdığı açık olan görüntüler insan onurunu rencide etmeyecek ifadelerle sunulmuştur. Habere konu kişi herhangi bir eleştiriye tabi tutulmamıştır’’ görüşünü savundu.

O GÖRÜNTÜLER KINANMIŞTI

Haberin Devamı

“Hırsız-Polis“ dizisindeki ‘’Komiser Çınar’’ rolüyle ünlenen sanatçı Timuçin Esen, 8 Ekim 2009 gecesi Taksim’de bir bardan çıkarken fotoğraf çeken paparazzilerle tartışmış, olay yerine gelen polis tarafından da kelepçelenip gözaltına alınmıştı. Bu sırada yere düşen Esen’in görüntüleri ve magazin muhabirlerinin de Esen’e müdahalesi, sanatçılar ve gazeteci meslek kuruluşlarınca kınanmıştı. Bu olaydan sonra, medyanın özel hayata müdahalesi tartışmaları da gündeme gelmişti.