Yaşam Avatar 'gişelerin efendisi' olma yolunda

Avatar 'gişelerin efendisi' olma yolunda

Paylaş
Avatar 'gişelerin efendisi' olma yolunda

1,12 milyar dolar gişe hasılatı yapan 'Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü'nü tahttan indirecek

Tüm dünyada büyük ilgi gören üç boyutlu bilim kurgu filmi "Avatar", tüm zamanların en çok gişe hasılatı elde eden filmleri sıralamasında 3.’lüğe yükseldi. İnternet Movie Database’de (IMDb) yer alan habere göre, yönetmenliğini James Cameron’un yaptığı, seyircileri koltuklarına kilitleyen sinema tarihinin bu en pahalı yapımı, gösterime girdiği günden bu yana dünya genelinde 1,1 milyar dolar hasılat elde elti.

TİTANİK'İ GEÇMESİ 'ŞİMDİLİK' BEKLENMİYOR

Bu rakamla 2006 yılında 1,07 milyar dolar kazanan "Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı"nın hasılatını geçen "Avatar", tüm zamanların en çok gişe rakamlarına ulaşan filmleri sıralamasında 3.lük koltuğuna oturdu. Gelirinin 367,5 milyon dolarını ABD’deki, 731,2 milyon dolarını da diğer ülkelerdeki gösterimlerden elde eden ve insanlarda "Pandora" dünyasında yaşama isteği uyardıran bu "bilim-kurgu masalı"nın gelecek hafta da 1,12 milyar dolar gişe hasılatı yapan "Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü"nü tahtından indirmesi öngörülüyor.

"Avatar"ın, "Titanik"in 1,84 milyar dolarlık rekor hasılatını geçmesi şimdilik beklenmiyor, ancak bu haliyle bile yönetmeni Cameron’u, film tarihindeki en çok kazanan iki filmin yönetmeni yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca, internet sitesinin kullanıcılarının beğenilerine göre yaptığı "Son 10 Yılın En İyileri" listesinde de "Avatar", yeni yapım olmasına rağmen birçok filmi geride bırakarak 6. sıraya yerleşti.

AA

Haberin Devamı