Yaşam Avatar, Titanic'i batıracak

Avatar, Titanic'i batıracak

Paylaş
Avatar, Titanic'i batıracak

Uluslararası bilet satışlarında "Titanic"i geçen "Avatar"ın, çok yakın zamanda dünya genelinde en çok kazanan film olma yolunda hızla ilerliyor

Box Office’in tahminlerine göre, sinemalarda 6 hafta aralıksız birinci olan, yönetmen James Cameron’un bilimkurgu "şaheseri" "Avatar", geçen haftayı da 36 milyon dolarla kapattı.

ABD’de toplamda 552,8 milyon dolar hasılata ulaşan film, dünya genelinde 1,843 milyar dolar hasılat yapan Titanic’in ardından 1,841 milyar dolar gelir elde etti. Ayrıca uluslararası bilet satışlarında 1,29 milyar dolarla "Titanic"in rekoru olan 1,24 milyar doları geçen "Avatar", "yıkılmaz sanılan bu büyük gemiye" ilk "buz darbesini" de vurmuş oldu.

"Avatar"ın, birkaç gün içinde, aralarında yalnızca 2 milyon dolar fark kalan "Titanic"i "batırarak" şimdiye kadar en çok kazanan filmi unvanını alması bekleniyor. 20. Century Fox’un Dağıtım Müdürü Chris Aronson da "Avatar"ın rekorlarını, tüm "en"lere meydan okuma olarak yorumluyor.

Beyazperde Aktörleri Derneğinin ödül töreninden eli boş dönen, ancak Altın Küre’de en iyi film ve en iyi yönetmen ödüllerini toplayan "Avatar"ın, 2 Şubatta da Oscar’a en iyi film dalında aday gösterilmesi bekleniyor.

ABD’DE HAFTANIN EN ÇOK İZLENENLERİ

Öte yandan Box Office’in tahminlerine göre, ABD ve Kanada’da geçen hafta, "Avatar"dan sonra en fazla, vizyona yeni giren film "Birlik (Legion)" izlendi.

"Birlik" haftayı 18,2 milyon dolarla kapattı. 17 milyon dolarla haftanın üçüncüsü Denzel Washington’un oynadığı "Tanrının Kitabı" (The Book of Eli), 14,5 milyon dolarla da dördüncü "Diş Perisi" (Tooth Fairy) oldu.

Haftanın izlenen diğer filmleri de sırasıyla şöyle: "Cennetimden Bakarken" (The Lovely Bones), "Sherlock Holmes", "Extraordinary Measures", "Alvin ve Sincaplar" (Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel), "İlişki Durumu: Karmaşık" (It’s Complicated), "The Spy Next Door".

Haberin Devamı