Yaşam Avatar, Titanic'in rekorunu zorluyor

Avatar, Titanic'in rekorunu zorluyor

Paylaş
Avatar, Titanic'in rekorunu zorluyor

James Cameron imzalı iki film Titanic ve Avatar sinema tarihine şimdiden damgasını vurmuş durumda

Yurt dışı hasılatının hafta sonunda 1 milyar dolara ulaşması beklenen "Avatar", "Titanic"in rekoruna bir adım daha yaklaştı.

Gişe hasılatı hesaplamaları yapan "box office" sitelerinin verilerine göre, "Avatar" adlı yapımın 979 bin dolar olan yurt dışı hasılatını (Kuzey Amerika sinemaları dışındaki tüm dünya hasılatı) hafta sonu itibarıyle 1 milyar dolara çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor.

"Titanic" adlı filmin 1 milyar 242 milyon dolarlık yurt dışı hasılat rekoruna yaklaşan "Avatar", gösterime girdiği tarihten bu yana dünya çapında günlük ortalama 20 milyon dolarlık gişe hasılatı elde ediyor.

GİŞE HASILATINDA SON DURUM

"Avatar" adlı yapım, tüm rakiplerini gişe yarışında geride bırakırken, bazı iddialı yapımlar arasındaki rekabet de sürüyor. Warner Bros Pictures International’ın filmi "Sherlock Holmes", son olarak İspanya’da gösterime girdi. Film, yurt dışı hasılatında 142, dünya çapında ise toplam 300 milyon dolarlık gişe hasılatına ulaştı.

Walt Disney Stüdyolarının animasyon filmi "Prenses ve Kurbağa-The Princess And The Frog", son olarak Polonya’da izleyiciyle buluştu. Film, dünya çapında 93 milyon dolarlık gişe hasılatı yaptı.

Başrolünü Meryl Streep, Alec Baldwin ile Steve Martin’in paylaştığı, Universal/UPI yapımı "It’s Complicated" adlı yapım da aralarında Rusya ile Singapur’un da bulunduğu 8 ülkede daha vizyona girdi. Film, şu ana kadar dünya çapında toplam 103 milyon dolarlık gişe hasılatına sahip bulunuyor.

Haberin Devamı