Yaşam Avcılar’da Çocuklar ve Gençler için Yeni Bir Buluşma Noktası: Uçan Kütüphane

Avcılar’da Çocuklar ve Gençler için Yeni Bir Buluşma Noktası: Uçan Kütüphane

Paylaş
Avcılar’da Çocuklar ve Gençler için Yeni Bir Buluşma Noktası: Uçan Kütüphane

Yuva Derneği ile Avcılar Kaymakamlığı koordinasyonu, Avcılar Belediye Başkanlığı ortaklığı ve Alman Kültür Merkezi'nin (Goethe-Institut İstanbul) desteğiyle hayata geçen Uçan Kütüphane'nin yeni istasyonu, 6 Kasım’da gerçekleşen açılış töreniyle Avcılar'da hizmet vermeye başladı.

Uçan Kütüphane’nin açılışı Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Yuva Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Vardar ve Avcılar halkının geniş katılımı ile gerçekleşti.

Alman Kültür Merkezi (Goethe-Institut İstanbul) tarafından, “Destekleyici Göç ve Uyum Programı" çerçevesinde ilk olarak Mardin'de hayata geçirilen "Uçan Kütüphane", Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ve Yuva Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Vardar’ın katılımıyla, Avcılar’da açılarak hizmet vermeye başladı.



Açılış töreninde konuşan Yuva Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Vardar; “Uçan Kütüphane’nin Sultanbeyli’den sonra İstanbul’un Avcılar ilçesinde de açılması ve hem çocuklar hem de gençlerle buluşmasından dolayı son derece mutluyuz. Bu kütüphanenin hayata geçmesi için desteklerini esirgemeyen Avcılar Belediyesi, Avcılar Kaymakamlığı ve Alman Kültür Merkezi başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Umarız, Uçan Kütüphane’ler her ile yayılır, çocuklar ve gençlerin yaşam becerilerini güçlendirecek bir çatı olur. Uçan Kütüphane bir sene boyunca Avcılar Yeşilkent parkında, semt çocuklarına ve gençlerine hizmet verecek.

Bu sayede semtte okullaşmanın da artmasını amaçlıyoruz. Çocukların ve gençlerin okul dışındaki zamanını daha kaliteli geçirmesi için hizmet verecek olan Uçan Kütüphane’de kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra çeşitli oyunlarla çocukların sosyalleşmelerine de destek olunacak. Şimdiden tüm Avcılar ilçesine hayırlı, uğurlu olmasını dileriz.” diye konuştu.



Çocuklar ve gençler, 13 farklı atölye çalışmasına ücretsiz katılabilecek

Sosyal uyum temelli çalışmalar yürüterek, göçmen ve geçici koruma altındaki Suriyeliler de dahil tüm o bölgede yaşayan 7-14 yaş arası çocukların ve 18-27 yaş arası gençlerin yaşam becerilerini güçlendirmeyi hedefleyen Uçan Kütüphane, Avcılar bölgesinde yaşayan çocuk ve gençlere, uzman eğitmenler ve gönüllüler tarafından haftada 5 gün boyunca hizmet sunacak. Kütüphane, Salıdan Cumartesiye kadar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek.



Proje kapsamında 13 atölye çalışması bulunuyor. Bu çalışmalar; Düşün-Tasarla-Üret, Kaşifler Laboratuvarı, Drama Kumbarası, Adım Adım Dans, Kitap ile Sohbet, Sinema ile Sohbet, Renklerle Yolculuk, Sosyal Sirk ile Kırmızı Burunlar, Adım Adım Okuma Yazma, Parmaklar ve Kuklalar Buluşuyor, Pişiriyoruz Öyleyse Yeriz.

“Uçan Kütüphane” bir Goethe-Institut projesi olup Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenmektedir.

Yuva Derneği Hakkında

Başka türlü bir dünya özlemi çekenler tarafından 2010 yılında kurulan Yuva Derneği, tüm canlıların ve gelecek nesillerin haklarına saygılı, sürdürülebilir bir yaşamı gerçek kılmayı amaçlar. Bu amaca ulaşmak için İnsani Gelişim Programı ve Dünya Vatandaşlığı Programı altında faaliyetler yürüten dernek; İnsani Gelişim Programı’nda bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik istihdam yaratma ve güçlendirme çalışmaları yapar. Bu faaliyetlerin sürdürülebilir olması için yerel yönetimlerle işbirliği içinde çalışmayı bir ilke olarak benimser. Yuva Derneği Dünya Vatandaşlığı Programı ile de insanları çevrelerinde ve dünyada olup bitenlere, müştereklerine karşı sorumlu hissetmeye ve harekete geçmeye teşvik ederek, gençler ve yetişkinlere yönelik kapsamlı eğitim programları ve savunuculuk destek çalışmaları düzenler.

Haberin Devamı