Gündem Avcılar'daki cinayet çözüldü

Avcılar'daki cinayet çözüldü

Paylaş
Avcılar'daki cinayet çözüldü

Avcılar'da Doğan Kalenderoğlu'nun yaklaşık 1,5 ay önce 55 bıçak darbesiyle öldürülmesine ilişkin eşi ve eşinin internetten tanıştığı kişi yakalandı.

Kalenderoğlu’nun (31), Denizköşkler Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerindeki evinde babası tarafından 55 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulunmasına ilişkin çalışma başlatan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay günü 4 yaşındaki kızını yanına alarak Diyarbakır’a giden Kalenderoğlu’nun eşi N. Kalenderoğlu’nu (25) yakın takibe aldı.

Haberin Devamı

Kalenderoğlu’nun, cinayetin işlendiği tarihlerde telefon görüşmelerini inceleyen polis, N. Kalenderoğlu’nun Konya’da bir gıda şirketinde bölge şefi olarak çalışan Serhat T. A. (25) ile cinayet öncesi sık sık görüştüğünü ve cinayetten 10 gün önce de A’ya bir kargo gönderdiğini tespit etti.

Çalışmayı derinleştiren polis, Serhat T. A’nın cinayet günü kiraladığı bir arabayla İstanbul’a geldiğini belirleyince A’yı Konya’da, N. Kalenderoğlu’nu da Avcılar’da gözaltına aldı.

Şubede sorgulanan şüphelilerden Serhat T. A’nın, N. Kalenderoğlu’nun kargo ile evin anahtarını gönderdiğini, eşi ve kızını havaalanına götürdüğü sırada anahtarla kapıyı açarak girdiği evde geri dönen Doğan Kalenderoğlu’nu öldürdüğünü söylediği öne sürüldü.

Haberin Devamı

N. Kalenderoğlu’nun da ifadesinde, "2006 yılında evlendik. 4 yaşında bir kızımız var. Önce mutlu bir evliliğimiz vardı. Olaydan 5 ay önce eşimle bir konudan dolayı tartıştık. Sonra tartışmalar arttıkça birbirimizden soğuduk. İnternetten konuşarak dertleştiğim Serhat T. A. ile İstanbul’a geldiğinde görüştük. Bir gün yine internet üzerinden dertleşirken bana ’Bundan sonra sana ve çocuğuna zarar veremeyecek. İkinizden de vazgeçecek. Bu konuyu halledeceğim’ demişti. Benim cinayetten haberim yok" dediği belirtildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan N. Kalenderoğlu ile Serhat T. A, daha sonra Bakırköy Adliyesine sevk edildi.