Beden Sağlığı AVM’lerde revir için son gün 26 Şubat

AVM’lerde revir için son gün 26 Şubat

Paylaş
AVM’lerde revir için son gün 26 Şubat

Alışveriş merkezlerine "acil tıbbi müdahale ünitesi" bulundurma şartı getirilmişti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı yönetmeliğe göre AVM'lerin bu şartı yerine getirmeleri için son gün 26 Şubat

Tüm AVM’lerde acil tıbbi müdahale ünitesi bulunmak zorunda. Satış alanı 20 bin metrekarenin altında olan alışveriş merkezinde en az bir acil tıp teknisyeni veya acil tıp teknikeri, 20-50 bin metrekare olan alışveriş merkezinde en az birer acil tıp teknisyeni ve acil tıp teknikeri veya acil tıp teknikeri bulunamayan hallerde en az iki acil tıp teknisyeni, 50-100 bin metrekare olan alışveriş merkezinde en az birer acil tıp teknisyeni ve acil tıp teknikeri, satış alanı 100 bin metrekare ve üzerinde olan alışveriş merkezinde ise en az birer acil tıp teknisyeni ve tıp doktoru bulundurulmak zorunda.

İLETİŞİM İÇİN ACİL DURUM BUTONU

Ayrıca acil tıbbi müdahale ünitesinin yönlendirme levhalarıyla belirtilmesi, AVM içinde kolay ulaşılabilir bir yerde olması, yeterli derecede ilk yardım malzemesi bulundurması gerekiyor. Bir diğer önemli yenilik ise, ortak kullanım alanlarının ve 400 metrekareden büyük mağazaların görünür kısımlarına acil tıbbi müdahale ünitesiyle iletişimi sağlayacak acil tıbbi durum butonu yerleştirilmesi oldu.

SON GÜN 26 ŞUBAT

Son dönemde yaşanan bazı üzücü olayların artması sebebiyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın liderliğinde başlatılan bu uygulamayla artık insan hayatını tehlikeye düşürebilecek olaylarda yaralıya anında ulaşılabilecek.

Henüz bir reviri olmayan alışveriş merkezleri için son gün 26 Şubat.



Haberin Devamı