Ekonomi 'AVM'ler pazar günü kapalı olmalı'

'AVM'ler pazar günü kapalı olmalı'

Paylaş
'AVM'ler pazar günü kapalı olmalı'

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör, AVM'lerin pazar günleri kapalı olması gerektiğini söyledi

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör, Hükümetin üzerinde çalıştığı AVM yasa taslağıyla ilgili, federasyon olarak 4 ana konu üzerinde titizlikle durduklarını ve bu konuların Hükümet tarafından yapılacak düzenlemelerde dikkate alınması gerektiğini belirtti.

KOTROLSÜZ İNDİRİM ORANLARI

İlk olarak haksız rekabet oluşturan ve rakibini yok etmeyi amaçlayan ve sektörde ciddi anlamda sıkıntılar doğuran zararına satışlarla ilgili düzenleme yapılması gerektiğini anlatan Songör, "İndirimlerin kontrolsüz yapılmasının önüne geçilmeli. Özellikle giyim sektöründe sezon açılmadan indirimler yapılıyor.

Sezon başında yüzde 70’lere varan indirimlerden bahsediliyor. Yeni sezonla birlikte indirimler başlıyor. İndirim sezon sonundan önce başlıyorsa fiyat yapılandırmasında bir yanlışlık söz konusu" dedi.

Songör, çalışma saatlerinin de yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Hizmet sektörünün en büyük dayanak noktası insan. Oysa bizim sektörümüzde insanları tutma şansımız çok az. Özellikle cumartesi ve pazar günleri yoğun olarak personeli çalıştırmak zorundayız.

"ÇALIŞANLAR AİLELERİNE VAKİT AYIRAMIYOR"

Eşi çalışan, çocukları okula giden bir kişi hafta sonu tatil yapamadığı için ailesine vakit ayıramıyor. Böyle olunca yetiştirdiğimiz personel, başka sektörlere kayıyor. Bu durum perakende sektörünün cazibesini yok ediyor. Dolayısıyla çalışma saatleri yeniden belirlenmeli, pazar günleri de tatil olmalı.

Avrupa ülkelerinin hepsinde AVM’ler pazar günleri kapalı. Hatta bazıları cumartesi öğleden sonra da hizmet vermiyor. Biz de AVM’lerin pazar günleri kapalı olması gerektiğini düşünüyoruz. Sadece sinema ve tiyatro gibi kültür ve sanat faaliyetleri gerçekleştiren yerler pazar günleri açık olabilir."

Kültür ve sanat faaliyeti yürüten yerlerin açık olmasıyla AVM’lerin sosyal hayata da önemli bir katkı sağlamış olacağını dile getiren Songör, hedeflerinin AVM’lerin cazibesini artırmak olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı