Ekonomi AVM'lere pazar ayarı

AVM'lere pazar ayarı

Paylaş
AVM'lere pazar ayarı

Alışveriş merkezlerine (AVM) pazar günü ayarlaması yapılacak

İstekler dikkate alınacak

Alışveriş Merkezleri’ne (AVM) pazar günü ayarlaması yapılacak. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın hazırlayıp Başbakanlık’a sevk ettiği Alışveriş Merkezleri Kanun Taslağı’nda rötuşlar yapılacak.

Başbakanlık’ın son şeklini verdikten sonra meclise sevk edeceği taslakta, AVM’lerde çalışanların istekleri doğrultusunda düzenlemelerin yer alacağı belirtildi.

Taslakta AVM’lerin açılış ve kapanış saatleri, illerde AVM’ler konusunda valilerin başkanlığında oluşturulacak özel bir komisyona bırakılıyordu.

Uygulama birliği sağlanacak

Küçük esnafın pazar günleri AVM’lerin kapalı olması önerisi, hafta sonu bu merkezlerin dinlenme yeri olarak da değerlendirildiği gerekçesiyle kabul edilmedi.

AVM’erin pazarları 18.00’den sonra kapatılması önerisine de aynı gerekçeyle sıcak bakılmadı. Bunun yerine saat 12.00’de açılması ve şimdi olduğu gibi akşam 22.00’de kapanması hükmünün taslağa eklenmesi görüşü benimsendi.

Böylece illerde oluşacak komisyonların farklı karar alması önlenerek tüm ülkede uygulama birliği sağlanacak.

Ayda bir hafta sonu izni

Taslağa çalışanlara ilişkin bir düzenleme de eklenecek. Mevcut uygulamada mağazalarda çalışanlar hafta sonu yoğunluğu dikkate alınarak haftada bir gün hafta içi izin yapıyordu.

Hafta sonu izin talepleri dikkate alınarak, taslağa AVM’lerde çalışanların ayda bir gün izinlerini cumartesi ya da pazar günü kullanmalarına ilişkin bir hüküm de eklenecek. Böylece, çalışanlar ayda bir gün hafta sonu izin yapacak.

Haberin Devamı