Bilim - Teknoloji Avrupa Birliği otomotiv devlerini zorluyor!
Paylaş
Avrupa Birliği otomotiv devlerini zorluyor!

Avrupa Birliği, Küresel Uyumlu Hafif Araç Test Prosedürü (WLTP) kapsamında yükselttiği emisyon standartlarını daha da katılaştırmayı planlıyor. Halihazırda yüksek emisyon standartları ile mücadele eden otomobil üreticilerini daha zor günler bekliyor. İşte detaylar.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlementosu’nda tekrar gündeme gelen emisyon standartları konusu otomotiv endüstrisini derinden etkileyecek yeni kararların alınması ile sonuçlandı. Çevre Komitesi’nin 2025 ve 2030 yılları için yeni CO2 emisyon hedefleri üzerinde çalıştığı uzun süredir biliniyordu. Geçtiğimiz günlerde ise Avrupa Birliği bölgesindeki karbondioksit emisyonlarını 2025’e kadar %20, 2030 yılına kadar ise %45 oranında azaltacak yasaların onaylandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği otomobil üreticilerine ulaşması oldukça zor hedefler koyabilir!

2021 yılına kadar otomobil üreticileri için araç başına ortalama 95 g/ km olarak belirlenen CO2 emisyon değerleri, otomobil ürecilerinin indirim taleplerine karşın daha da katılaşacak. Öte yandan Avrupa’daki melez hibrid ve tam elektrikli otomobil satışları her geçen gün artıyor. Bununla birlikte Avrupa pazarında yaşanan SUV çılgınlığı nedeniyle Avrupa’daki CO2 emisyonları tekrar yükselişe geçti.

Crossover / SUV segmenti Avrupa’daki satış rakamlarını alt üst etmeye devam ediyor. Buna karşın hibrid ve elektrikli otomobiller toplam satışların sadece % 1,75’ini oluşturuyor.

Samsung, Huawei’nin renk paletini kopyaladı!