Gündem Avrupa Birliği uzmanına yumurtalı protesto

Avrupa Birliği uzmanına yumurtalı protesto

Paylaş
Avrupa Birliği uzmanına yumurtalı protesto

Zonguldak'ta, Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) konferans veren Avrupa Birliği Bakanlığı Sektörel Politikalar Başkanlığı Avrupa Birliği İşleri Uzmanı Galena İş, Öğrenci Kolektifleri grubu tarafından yumurtayla protesto edildi

Prof.Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda düzenlenen ’Avrupa Birliği Çevre Politikaları ve Türkiye’ konulu konferansa öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Haberin Devamı

AB Bakanlığı Sektörel Politikalar Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Galena İş’in konferans vermeye başladıktan bir süre sonra orta taraflarda oturan 15 kişilik Öğrenci Kolektifleri grubu ayağa kalkarak, "Bugün Avrupa Birliği demek emperyalizm demek, sömürü düzeni demek, Ortadoğu’da savaş demek, üniversiteleri şirket, öğrencileri müşterileştirmek demektir.

Bizler Öğrenci Kolektifleri olarak sizin gibi AB uşaklarını, ABD işbirlikçilerini, AKP maşalarını, emperyalistleri, işbirlikçileri ve piyasacıları üniversitelerimizde istemiyoruz" diyerek yumurta atmaya başladılar.

Yumurta protestosunun ardından AB işleri uzmanı İş, kısa bir şaşkınlık yaşadı. Konuşmasını kısa kesen İş, konferansını tamamladıktan sonra salonu terk etti. Atılan yumurtalardan biri konuşmacının oturduğu masaya isabet etti.Öğrenci Kollektifleri grubu öğrencileri ise, ’Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye’, ’ABD defol üniversiteler bizimdir’ sloganları atarak salondan ayrıldı.

Haberin Devamı

DHA