Ekonomi Avrupa Birliği'ne damsız almıyorlar

Avrupa Birliği'ne damsız almıyorlar

Paylaş
Avrupa Birliği'ne damsız almıyorlar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, Türkiye'de 19.5 milyon kadının evde oturduğunu belirterek kadın girişimci sayısının artırılması gerektiğini söyledi

19.5 MİLYON KADIN EVDE OTURUYOR

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Hey Tekstil’in sahibi Aynur Bektaş, kadın girişimci sayısının mutlaka artırılması gerektiğini belirterek, “Avrupa Birliği’ne gireceğiz, ama oraya damsız (kadın eş) almıyorlar. İş kadınları olmadan girilemeyecek” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, kadınların evlerinde yaptıkları üretimi ekonomiye kazandırmak amacıyla düzenlenen ‘İş’te Kadın Emeği’ standının açılışında konuşan Aynur Bektaş, 19.5 milyon kadının evde oturduğunu vurguladı.

ANLAYIŞ DEĞİŞMELİ

Türkiye nüfusunun yarısının kadın olduğuna işaret eden Aynur Bektaş, Türkiye’de kadının önünde engeller bulunduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Aynur Bektaş şöyle konuştu: “Bakınız kadının önünde eğitim engeli var, finansman engeli var, kendini yetiştirme engeli var. Ama en önemli engel kadının kendisi. Yapılan bir araştırmada ’Göreviniz nedir?’ sorusuna, kadınların yüzde 98’i ’Evimin kadını’ cevabını vermiş. Böyle bir düşünceyle bir yere gidemeyiz. Kadın, kendine para kazanmak istediğini söylemeli. O zaman sorunların büyük bir bölümü aşılır.”