Dünya Avrupa çarsafı çıkarıyor

Avrupa çarsafı çıkarıyor

Paylaş
Avrupa çarsafı çıkarıyor

Belçika parlamentosunun alt komisyonu çarşafı yasaklayan tasarıyı onayladı. Belçika'yı, Fransa ve Hollanda gibi diğer Avrupa ülkelerinin takip etmesi bekleniyor

Belçika hızlı davrandı

Geçtiğimiz aylarda Fransa hükümeti ‘güvenlik gerekçesiyle’ kamu alanlarında çarşaf giyilmesini yasaklayan bir kanun tasarısı hazırlamıştı.

Fakat Belçika bu konuda Fransa’dan hızlı davrandı. Belçika hükümeti tarafından hazırlanan ve çarşafı yasaklayan kanun tasarısı dün parlamentonun alt komisyonu tarafından onaylandı.

Zorla giydirene ağır ceza

Yasa tasarısının birkaç ay içinde parlamentoda görüşülüp kanunlaşması bekleniyor. Fransa’da ise yasa tasarısı gelecek ay görüşülecek.

Hazırlanan tasarıya göre çarşaf giyenlere 150 Euro para cezası, zorla çarşaf giydirenlere ise 1 yıla kadar hapis ve 15 bin euro para cezası verilecek.

Avrupa ülkeleri takipte

Diğer Avrupa ülkelerinde de durum aynı. Almanya’da 16 eyaletten 7’sinde okullarda türban yasak. İsviçre hükümeti “Çarşaf giyenler artarsa yasaklayabiliriz” diyor.

Hollanda hükümeti okullarda çarşafı yasaklayan bir kanun tasarısı hazırladı. İtalya’da ise 1975’ten bu yana yüzü kapatan kıyafet giymek yasak.

Haberin Devamı