Spor Avrupa cepte sıra ligde

Avrupa cepte sıra ligde

Paylaş
Avrupa cepte sıra ligde

Marsilya'yı deplasmanda devirip, Avrupa Ligi'nde bir üst tura çıkmayı garantileyen Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısına bu zaferi kutlamak ve zirveye yelken açmak amacıyla çıkıyor

İstikrarsız görüntüsünden son haftalarda kurtulan ve hem ligde hem Avrupa’da başarılı sonuçlar imza atan Fenerbahçe, lige döndü. Perşembe günü Avrupa Ligi 5. maçında Marsilya’yı deplasmanda devirerek, tur biletini son maçlar oynanmadan alan Kanarya, bu zaferin ardından taraftarının önüne Gençlerbirliği mücadelesiyle çıkıyor. Sarı-Lacivertliler’in hedefi, Başkent ekibini devirip, hem ligdeki çıkışı sürdürmek hem de Marsilya zaferini taraftarına bir galibiyet daha armağan ederek kutlamak. Bir ara sakatlıklardan çok çeken ancak tüm sakatların iyileşip sahalara dönmesiyle rahatlayan Fenerbahçe’de tek eksik, 2 maçlık cezası Tahkim Kurulu tarafından onanan Caner Erkin. Maç biletlerine yoğun ilgi gösteren taraftarların, bu zorlu maçta tribünleri tamamen doldurup, takımlarına destek vermesi ve Marsilya zaferini kutlaması bekleniyor. Fenerbahçe’yi bugünkü zorlu maçtan sonra çarşamba günü Pendikspor ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçı bekliyor.

11 GALİBİYET BİR BERABERLİK

Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısında sahasındaki son yenilgisini 1999/2000 sezonunun 32. haftasında 3-1’lik skorla aldı. Sarı-Lacivertli ekip, daha sonra Başkent ekibiyle iç sahada oynadığı 12 maçın 11’ini kazanırken, 1’inde berabere kaldı. Kanarya ayrıca Kadıköy’de Gençlerbirliği’ne karşı oynadığı son 9 müsabakadan da galibiyetle ayrıldı. Bu arada 2003/04 ve 2006/07 sezonlarındaki maçlar Fenerbahçe’nin cezası nedeniyle İzmir’de oynanmıştı.

Haberin Devamı