Spor Avrupa'da yılın futbolcu seçildi

Avrupa'da yılın futbolcu seçildi

Paylaş
Avrupa'da yılın futbolcu seçildi

Real Madrid'den Cristiano Ronaldo ile Gareth Bale ve Atletico Madrid'den Antoine Griezmann'ın yarıştığı 2015-2016 sezonu "Avrupa'da Yılın Futbolcusu Ödülü" sahibini buldu

UEFA tarafından verilen ödülü kazanan futbolcu, Monaco'da gerçekleştirilen 2016-2017 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi grup kura çekimi sırasında açıklandı.

Yapılan oylama sonrasında Cristiano Ronaldo'nun ödülü kazandığı açıklandı. Portekizli futbolcu, 2014 yılında da aynı ödüle layık görülmüştü.

BARCELONA'DAN UEFA'YA 'MESSI VE SUAREZ' TEPKİSİ

Yılın futbolcusu adayları açıklanır açıklanmaz ilk tepki Barcelona'dan geldi. Çünkü geçen yıl 2 futbolcusunun aday listesinde olduğu ve Messi'nin kazandığı "Avrupa'da Yılın Futbolcusu Ödülü"nde, finalde bu yıl Katalan ekibinden kimsenin yer almaması öfkeyle karşılandı.

Kararı skandal olarak yorumlayan Barcelona Başkan Yardımcısı Jordi Mestre, UEFA'nın adaylar için belirlediği kriterlerin ne olduğunu merak ettiğini belirterek, futbolcuları Messi ve Suarez'in listede yer almamasından dolayı Katalan ekibin hayal kırıklığına uğradığını ifade etmişti.

Öte yandan, bu sezon 6. kez verilecek ödülü daha önce Barcelona'dan Arjantinli Lionel Messi (2011, 2015) ile İspanyol Andres Iniesta (2012), Bayern Münih'ten Fransız Franck Ribery (2013) ve Real Madrid'den Cristiano Ronaldo (2014) kazanmıştı.

Haberin Devamı