Spor Avrupa darbesi

Avrupa darbesi

Paylaş
Avrupa darbesi

2010 Dünya Kupası'nın ilk turu sonunda 16 takımdan 7'si Amerika kıtası temsilcisiydi. yarı final öncesi turnuva adeta Avrupa Şampiyonası'na döndü

Güney Afrika’daki 19. Dünya Kupası’nda ilk tur maçları sonunda Amerika kıtasını temsil eden 8 takımdan 7’si yoluna devam ediyor, tek fire Honduras’tan geliyordu.

Ancak ikinci tur ve çeyrek final maçlarında Avrupa takımları turnuvaya iyice ağırlıklarını koydular ve 2010 Dünya Kupası’nı adeta Avrupa Şampiyonası’na çevirdiler.

Hollanda, Brezilya’yı; Almanya, Arjantin’i; İspanya da Paraguay’ı kupanın dışına iterek ‘Avrupa darbesi’ni gerçekleştirdi. 2008’de Avrupa ikincisi olan kadrosunu Ümit Milli Takım’dan gelen Mesut Özil, Sami Khedira, Boateng ve Müller’le takviye eden Almanya, dört nala finale koşuyor.

‘Makine düzeni’ ile oynayan Almanya, en son İtalya’da yapılan 1990 Dünya Kupası’nda Mattheus, Klinsmann ve Völler’li efsane kadrosuyla şampiyon olduğunda bu havayı yakalamıştı.

Yarı finalde karşılarında EURO 2008’in kralı olacak. 2008’de Torres’le İspanya kupaya uzanmıştı. Ama şimdiki Almanya çok farklı. Paraguay karşısında izlediğimiz İspanya da 2 yıl önceki İspanya değil.

Villa ve Casillas farkıyla yarı finale yükseldiler. İspanya yine dünyanın ayağa en iyi pas yapan takımı. Ama Almanya’yı geçmeleri için bu özellik yetmez. Hollanda da 2010 Dünya Kupası grup elemeleri dahil ve Güney Afrika’daki tüm maçlarını kazanarak rakiplerine adeta gözdağı verdi.

Robben ve Sneijder’in önderliğinde ve Felipe Melo’nun da katkılarıyla (!) Dunga’nın düz ve çok koşan oyunculardan oluşturduğu için eleştirilen Brezilyası’nı çime gömdüler.

Gana, Gyan’la 120+1’deki penaltıyı atsa Dünya Kupası’nda yarı finale çıkan ilk Afrika takımı olacaktı. Ancak top direkten dönüp, şans faktörü penaltılarda Uruguay’ın yanında yer alınca Güney Amerika ekibi 40 yıl sonra yarı finalist oldu.

TUNCAY HOŞ
tuncay.hos@posta.com.tr

Haberin Devamı