Spor Avrupa futbolunda Türk istilası

Avrupa futbolunda Türk istilası

Paylaş
Avrupa futbolunda Türk istilası

Avrupa'da 4 ülkenin A Milli Takımında 11 Türk kökenli futbolcu bulunuyor

Avusturya Milli Takımı’nda 5 Türk kökenli futbolcu oynadı. A Milli takımla oynanan maçta Ekrem Dağ (Beşiktaş) ve Yasin Pehlivan (Rapid Wien-Avusturya), Türkiye’ye karşı Avusturya forması giydi.

Avusturya’nın bir diğer Türk oyuncusu Ümit Korkmaz (Vfl Bochum-Almanya) ise yedekler arasında şans buldu. Avusturya Milli Takımı’nda bu 3 oyuncu dışında, Türk kökenli Veli Kavlak (Rapid Wien-Avusturya) ve Ramazan Özcan (Hoffenheim-Almanya) da son yıllarda forma giydi.

İSVİÇRE'DE GÖKHAN İNLER VE EREN DERDİYOK


İsviçre, Avusturya’nın ardından A Milli Takım kadrosunda en çok Türk kökenli oyuncu bulunduran milli takımlar arasında bulunuyor.

İtalya’nın Udinese takımında oynayan Gökhan İnler ve Almanya’nın Bayer Leverkusen takımında oynayan Eren Derdiyok, son yıllarda İsviçre Milli Takımı’nda düzenli olarak ilk 11’de oynayan oyuncular arasında.

Hakan Yakın (Luzern) da İsviçre Milli Takımı’nda forma giyen Türk kökenli oyuncular arasında yer alıyor. Hakan Yakın’ın ağabeyi Murat Yakın da 1994-2004 yıllarında yaklaşık 50 milli maçta İsviçre forması giydi.

ALMANYA'DA MESUT VE SERDAR

Real Madrid’in bu sezon başında kadrosuna kattığı Mesut Özil, Türkiye dışında bir milli takımın formasını giyen en ünlü Türk kökenli futbolcu olarak biliniyor.

11 Şubat 2009’daki Norveç maçından beri Almanya Milli Takımı’nın formasını giyen Mesut, şu ana kadar 23 kez Almanya Milli Takımı’nda oynadı. Stuttgart’ta oynayan Serdar Taşçı da Almanya Milli Takımı’nda oynayan bir diğer Türk kökenli futbolcu.

Almanya Milli Takımı’nda ilk olarak 11 Ağustos 2010’daki Danimarka maçında forma giyen Taşçı, şu ana dek 14 kez Almanya A Milli Takımı’nda oynadı.

LİECHTENSTEİN MİLLİ TAKIMI’NDA BİR TÜRK

Bank Asya 1. Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu’nun kalecisi Cengiz Biçer ise, Avrupa futbolunun zayıf ülkelerinden Liechtenstein’ı tercih etti.

24 yaşındaki Biçer, Liechstenstein’ın geçen yıl İzlanda ile oynadığı hazırlık maçında bu ülkenin formasını giydi. Takımda şu ana dek bir kez İzlanda maçında forma şansı bulan Biçer, Liechtenstein’ın Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde I Grubu’nda dün Çek Cumhuriyeti’ne 2-0 mağlup olduğu maçta da yedekler arasında yer aldı.

Bu oyuncuların dışında, Hollanda’da AGOVV Apeldoorn forması giyen Türk kökenli oyuncu Uğur Yıldırım da Hollanda Milli Takımı’nda 2005’te tek maçta forma giydi.

Türk kökenli İsveçli Kennedy Bakırcıoğlu da 14 kez İsveç Milli Takımı forması giydi. İspanya’nın Racing Santander takımında oynayan Bakırcıoğlu, son olarak 2008’de İsveç A Milli Takımı’nda oynama şansı buldu.

Haberin Devamı