Spor Avrupa Galatasaray'dan sorulur

Avrupa Galatasaray'dan sorulur

Paylaş
Avrupa Galatasaray'dan sorulur

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında İspanya'nın Atletico Madrid takımıyla karşılaşacak Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 232. maçına çıkacak

Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 133, adı UEFA Kupası’ndan UEFA Avrupa Ligi’ne çevrilen bu organizasyonda 65, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 32 ve UEFA Süper Kupa’da da 1 kez olmak üzere, toplam 231 maç oynadı.

Avrupa kupaları tarihindeki en başarılı Türk ekibi olan ve UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası’nı müzesinde bulunduran Galatasaray, 231 maçta 89 galibiyet ve 84 yenilgi alırken, 58 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.

Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 322 gol göndermeyi başaran sarı-kırmızılı takım kalesinde ise 328 gol gördü.

RİJKAARD'LA TEK MAĞBULİYETİ VAR


Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde (F) Grubu’nda oynadığı son karşılamada Avusturya’nın Sturm Graz takımına deplasmanda 1-0 yenilmişti.

Galatasaray, bu sezon Frank Rijkaard yönetiminde Avrupa kupalarında çıktığı 12 karşılaşmada iyi bir performans gösterdi.

Hollandalı teknik adam yönetiminde Avrupa kupalarında 12 maça çıkan sarı-kırmızılılar, 8 kez galip gelirken, sadece 1 kez yenildi, 3 maçta da berabere kaldı.

Rijkaard yönetimindeki Galatasaray, 12 maçta rakip filelere 31 gol (Maç başına 2,58 gol) göndermeyi başardı, kalesinde ise 7 gole engel olamadı.

Haberin Devamı