Eğitim - Kariyer Avrupa Gençlik Parlamentosu’nda Türkiye’yi temsil ettiler

Avrupa Gençlik Parlamentosu’nda Türkiye’yi temsil ettiler

Paylaş
Avrupa Gençlik Parlamentosu’nda Türkiye’yi temsil ettiler

Gençlerin, Avrupa’nın geleceğini konuştuğu en büyük gençlik etkinliği 'Avrupa Gençlik Parlamentosu EYE 2018', 1-2 Haziran Strazburg’da yapıldı. Parlamentoda Türkiye’yi özel bir eğitim kurumundan üç öğrenci temsil etti. Yaşlanan nüfus, insanlığın ve Avrupa’nın geleceği gibi konuların tartışıldığı iki günün sonunda çıkan öneriler, Avrupa Parlamentosu’na sunulacak. Etkinliğe 42 ülkeden 9 bin öğrenci katıldı

Türkiye’den öğrenciler, gençlerin Avrupa’nın geleceğini konuştuğu 'Avrupa Gençlik Parlamentosu EYE 2018'e katıldı. TED Rönesans Koleji’nin üç öğrencisi etkinlikte Türkiye’yi temsil etti. 1-2 Haziran’da düzenlenen ve 42 ülkeden 9 bin öğrencinin katıldığı gençlik parlamentosunda Mert Bahçe, Can Osmanağaoğlu ve Mehmet İrtiş de yer aldı.

Haberin Devamı

5 ANA BAŞLIK TARTIŞILDI

Gençlerin bir araya gelerek Avrupa’nın geleceği için fikirler ürettiği, paylaştığı, kritik sorunlara çözümler geliştirdiği, karar vericilerle tanışıp görüşlerini aktardığı etkinlikte 5 ana başlık tartışıldı. 2 gün boyunca yapılan konuşmalar ve atölye çalışmalarından çıkan konular raporlanıyor ve parlamenterlere sunuluyor.

Bu yıl TED öğrenci heyetinin, eğitim müfredatına çevre dersi konulması önerisi de Avrupa Parlamentosu’na sunulacak öneriler arasında yer aldı.