Dünya Avrupa'nın 4'te 1'i tecavüzü 'kabul edilebilir' buldu

Avrupa'nın 4'te 1'i tecavüzü 'kabul edilebilir' buldu

Paylaş
Avrupa'nın 4'te 1'i tecavüzü 'kabul edilebilir' buldu

AB Komisyonu'nun yaptığı bir araştırmaya göre AB üyesi ülkelerde halkın dörtte biri, kurbanın sarhoş olması veya açık saçık giyinmesi durumunda tecavüzün "kabul edilebilir" veya "gerekçelendirilebilir" olduğunu düşünüyor

AB Komisyonu'nun yayımladığı "Cinsiyet Temelli Şiddet" başlıklı araştırmaya göre, ankete katılan erkeklerin ortalama yüzde 27’si, kadınların ise yüzde 20’si rıza dışı cinsel ilişkiyi yani tecavüzü bazı durumlarda "kabul edilebilir" buldu.

İSVEÇ VE İSPANYA TECAVÜZE GEREKÇE KABUL ETMİYOR

Rıza dışı cinsel ilişkiyi "kabul edilebilir" bulanların oranı,Romanya'da yüzde 55 ve Macaristan’da yüzde 47 olarak tespit edildi. Bu oran Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti ve Belçika’da da yüzde 40'ın üzerinde çıktı.

Rıza dışı cinsel ilişki konusunda en az toleranslı ülkeler ise İsveç ve İspanya oldu. Bu ülkelerde cinsel suçları "gerekçelendirilebilir" bulanların oranın yüzde 10’un altında kaldı.

AÇIK SAÇIK GİYİNDİĞİ İÇİN TECAVÜZ 'KABUL EDİLEBİLİR'

Avrupalıların önemli bir bölümü tecavüz olaylarının "kurbanın kışkırtması sonucu yaşandığını", "kurban tarafından uydurulduğunu" veya "kurban tarafından abartıldığını" düşünüyor.

Araştırmaya göre Avrupalılar için rıza dışı cinsel ilişkiyi "kabul edilebilir" kılan koşullar arasında; kurbanın açık saçık giyinmesi, sarhoş olması, uyuşturucunun etkisi altında olması, gece dışarıda yalnız yürümesi, açıkça “hayır” dememesi veya fiziksel olarak karşı koymaması da bulunuyor.





Haberin Devamı