Spor Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası

Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası

Paylaş
Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası

İzmir'de düzenlenen 19. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası, dekatlon, heptatlon ve gülle atma yarışlarıyla devam ediyor

Atatürk Stadı’nda düzenlenen şampiyonada, dekatlon yarışlarına katılan en yaşlı atlet olan 82 yaşındaki Nurettin Sabuncu, AA muhabirine, "Hayata sıkı tutun. Bırakırsan, hayat da seni bırakır" anlayışıyla hareket ettiğini söyledi.

Küçük yaştan bu yana spor yapması nedeniyle aklının daha iyi çalıştığını ve daha iyi iletişim kurduğunu dile getiren Sabuncu, "Onun için hayatımdan çok memnunum. Gençler, sporu hiç bırakmasın, kendilerine uygun sporu yapsınlar. Zorlamasınlar ama hiç olmazsa yürüsünler, biraz koşsunlar. Spor çok önemli. Vücudu devamlı geliştirmek lazım" diye konuştu.

Sabuncu, sonuncusu Türkiye şampiyonasında 3 altın olmak üzere, hayatı boyunca 200’ün üzerinde madalya kazandığını kaydederek, "Mühim olan, bayrağı göğsümde taşımak. Dünyada bana zevk veren başka şey yok. Müsabakalarda Türkiye’yi temsil etme fırsatını hiçbir zaman kaçırmak istemem" dedi.

Dekatlon ve heptatlon yarışları ile erkekler gülle atma yarışlarının bugün sona ereceği şampiyonaya, 42 ülkeden 2 binin üzerinde sporcu katılıyor.

Yarışmalar, 08.00-12.00 ile 16.00-23.00 saatlerinde Atatürk Stadı, Seha Aksoy Atletizm Pisti ile yan saha ve salonlarında yapılıyor.

AA

Haberin Devamı