Dünya Avrupa'da El Kaide'ye darbe

Avrupa'da El Kaide'ye darbe

Paylaş
Avrupa'da El Kaide'ye darbe

Avrupa casusluk ajanları, El Kaide'nin büyük Avrupa kentlerinde düzenlemek istediği saldırıları etkisiz hale getirdiklerini açıkladı.

İngiliz Sky Television kanalı, militan örgütün İngiltere, Fransa ve Almanya’da gerçekleştirmek istediği saldırı planlarının ortaya çıkarıldığını duyurdu. Salı günü verilen bilgilere göre, Pakistan’da konuşlanmış olan militanlar Londra başta olmak üzere Fransa ve Almanya’nın büyük kentlerinde eş zamanlı saldırı yapmayı planlıyordu.

Haberin Devamı

Mumbai’de 2008’deki komando tarzı baskına benzer saldırı düzenlemek istediği düşünülen saldırganların bir süredir takip edildiği belirtildi. Saldırı planlarının gün yüzüne çıkarılması, Eyfel Kulesi’nin bir ay içinde ikinci kez bomba ihbarı üzerine boşaltıldığı güne denk geldi.

Yetkililer, saldırı planlarının Londra, Fransa, Almanya ve ABD arasındaki istihbarat paylaşımıyla çökertildiğini belirtti. ABD, Avrupalı müttefiklerine Pakistan’daki şüphelileri takip etmesinde yardım etti ve şüphelilerin planları ortaya çıkarıldı.

Bu gelişmenin öncesinde, ABD basını Salı günü CIA’in Pakistan’ın kabile bölgelerine insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıların en üst düzeye çıktığını duyurmuştu.

Pakistanlı yetkililer, son bir ay içinde Afganistan sınır bölgesine 20 saldırı düzenlendiğini belirtti. Geçtiğimiz hafta içinde, ABD’li yetkililer militan örgütlerin eylemlerini artırdığı ve Avrupa’da terör saldırısı düzenleme ihtimallerinin bulunduğu uyarısını yapmıştı.

(Hürriyet)

Haberin Devamı