Dünya Avrupa'dan Kürt sorunu için karar tasarısı

Avrupa'dan Kürt sorunu için karar tasarısı

Paylaş
Avrupa'dan Kürt sorunu için karar tasarısı

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) üyesi bir grup Avrupalı parlamenter, Türkiye'de 2011 yılında yapılacak genel seçimler öncesinde Kürt sorununun çözümü için Türk hükümetine öneriler içeren bir karar tasarısı hazırladı

Başkanlığını Mevlüt Çavuşoğlu'nun yaptığı AKPM'nin İngiliz İşçi Parti'li üyesi John Austin öncülüğünde kaleme alınan, "seçimler öncesi güven önlemleri" başlıklı karar tasarısında, isim verilmeden "taraflar" arasında ateşkes çağrısında bulunulup, ateşkesin denetimi için uluslararası bir komisyon kurulması öneriliyor.

Haberin Devamı

NTVMSNBC'nin haberine göre, karar tasarısında seçim barajının yüzde 10'unun altına indirilmesi ve devlet okullarında Kürtçe eğitime başlanması yönünde öneriler de bulunuyor.

Şu ana kadar 28 Avrupalı parlamenter tarafından imzalanan tasarı metninde, Türk hükümetinden Avrupa Ulusal Azınlıkları Korunma Sözleşmesi ile Avrupa Bölgesel ve Azınlık Dilleri Şartı'nı imzalayıp onaylaması ve Avrupa Yerel Özerklik Şartı temelinde ademi merkeziyetçilik reformuna gitmesi talep ediliyor. Tasarının AKPM'de nasıl ele alınacağına önümüzdeki haftalarda karar verileceği bildirildi.