Spor Avrupa'nın altın adamları

Avrupa'nın altın adamları

Paylaş
Avrupa'nın altın adamları

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde 2 altın, 1 bronz madalya kazandık

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Grekoromen Milli Takımı’ndan 84 kiloda Nazmi Avluca ve 120 kiloda Rıza Kayaalp ülkemize altın madalya kazandırdı.

Haberin Devamı

İlk turda Azeri Gadabadze’yi tuşlayan Nazmi Avluca, ikinci turda Hırvat Zugaj’ı 2-0, çeyrek finalde İtalyan Scibilia’yı 2-0, grup finalinde Fransız Noumonvi’yi 2-0 mağlup ederek finale adına yazdırdı. Rusya’nın 6 Avrupa, 2 dünya ve 1 olimpiyat şampiyonluğu bulunan güreşçisi Alexey Mishin ile finalde karşılaşan Avluca, ilk periyodu 1-0 kaybetti. Ancak 2. ve 3. periyodu 1-0 alan sporcumuz, minderden 2-1 galip ayrıldı ve altın madalyanın sahibi oldu.

İlk turu maç yapmadan geçen Rıza Kayaalp ise ikinci turda Bulgar Ivanov’u, çeyrek finalde Gürcü Javakhishvili’yi, grup finalinde de Litvanyalı Mindaugas’ı 2-0 yenerek finale kaldı.

Finalde Sırp Petkoviç’i 2-0’lık skorla deviren Kayaalp ülkemize altın madalya kazandırdı. 96 kiloda Cenk İldem de üçüncülük-beşincilik müsabakasında Alman rakibi Englich’i 2-0 yenerek bronz madalya aldı.

Haberin Devamı